Науковці кафедри прийняли участь у ХІІ Міжнародній науково-технічній конференції
Традиційним заходом для Національного університету садівництва є проведення Міжнародних конференцій. 7 листопада проведено ХІІ Міжнародну науково-технічну конференцію ""Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції"
Робочий візит керівництва факультету, гарантів освітніх програм та НПП на виробниче відділення інкубатора
В рамках співпраці із Миронівським хлібопродуктом, відбувся робочий візит на потужності виробництва, зокрема інкубатор. Предметом зустрічі став обмін досвідом. Найбільшу увагу приділено організації технологічного процесу та системи забезпечення якості та безпечності, що впроваджено на виробництві.
В рамках циклу занять в умовах виробничих потужностей компанії Ерідон, здобувачами освітніх програм Харчові технології (ОР Бакалавр) й Технології зерна та зернопродуктів (ОР Магістр) відвідано насіннєвий завод. Заняття на виробництві поєднано із робочим візитом гарантів освітніх програм. За результатами зустрічі обговорено стратегічні та перспективні напряму розвитку програм у короткостроковій перспективі.
Заняття на виробництві здобувачів кафедри харчових технологій (елеваторний комплекс)
У рамках співпраці Уманського НУС із компанією "Ерідон", проведено екскурсію та заняття в умовах виробництва для здобувачів, які навчаються за спеціальністю 181 Харчові технології за освітніми програмами "Харчові технології" та "Технології зерна та зернопродуктів".
Вебінар «Критичні контрольні точки і критичні межі в системі HACCP»
28 вересня відбувся вебінар «Критичні контрольні точки і критичні межі в
системі HACCP», що був проведений PROFI CLUB.
Викладачі кафедри харчових технологій та студенти ОП «Харчові
технологйї» початкового рівня вищої освіти та ОП «Технології зерна та
зернопродуктів» другого рівня взяли участь у заході, де були розглянуті питання
встановлення критичних точок і їх меж у цілях безпеки харчової продукції.
ГМО – ПЕРСПЕКТИВНЕ ДОСЯГНЕННЯ НАУКИ ЧИ ПОТЕНЦІЙНА НЕБЕЗПЕКА?
Сьогодні увага приділяється необхідності удосконалення існуючих і розробці нових методів виявлення генетично модифікованих продуктів у натуральних харчових продуктах. На лабораторних заняттях дисципліни "Контроль якості та безпеки продукції галузі" студенти 41-т та 21 к-тз груп проводять визначення ГМО в сільськогосподарській сировині та харчових продуктах. Існуючі методи аналізу з використанням полімерно-ланцюгової реакції дозволяють проводити якісну оцінку генетично-модифікованих організмів у харчових продуктах.