КРАФТОВЕ ВИРОБНИЦТВО ЯБЛУЧНОГО СОКУ ПРЯМОГО ВІДЖИМУ
На початку січня поточного року викладачі кафедр харчових технологій та плодівництва і виноградарства, з метою підвищення кваліфікації, ознайомилися з виготовленням яблучного соку прямого віджиму у фермерському господарстві «Пріма», що у с. Недобоївці Чернівецької області. Продукт є крафтовим, виготовляється невеликими партіями без додавання цукру, ГМО, води та консервантів з акцентом на смаку та якості.
ВІТАЄМО З ПРИСВОЄННЯМ КВАЛІФІКАЦІЇ МАГІСТР ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 181 ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЇ
Відбулася підсумкова атестація здобувачів другого рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання зі спеціальності 181 «Харчові технології». Публічний захист кваліфікаційних робіт відбувся 6, 11–15 та 18 грудня 2023 року.
Кафедра харчових технологій продовжує практику проведення занять, що наближені до умов виробництва
В межах вивчення дисципліни «Технологія хліба, макаронних,
кондитерських виробів та харчоконцентратів» доценткою кафедри харчових
технологій Яною ЄВЧУК, для здобувачів вищої освіти освітньо-професійної
програми «Харчові технології», проведено лабораторне заняття на тему:
«Удосконалення технології виробництва хліба та хлібобулочних виробів
функціонального призначення».
24 листопада 2023 року в рамках роботи 3rd International Conference on Nutraceuticals and Food Science, що відбулася в Дубаї, ОАЕ відбувся 3rd International Webinar on Nutraceuticals and Food Science участь в якому взяла доктор технічних наук, професор кафедри харчових технологій Уманського національного університету садівництва ЗАМОРСЬКА Ірина з доповіддю англійською мовою на тему: «Volatile flavor components of strawberry preserves» («Леткі ароматичні компоненти варення суничного»).
Групове заняття проведено в умовах діючого виробництва
Тісний зв’язок із виробництвом є особливістю освітніх програм зі спеціальності Харчові технології, що забезпечено науково-педагогічними працівниками однойменної випускової кафедри. В рамках виконання компонент освітніх програм різних рівнів здобувачі мали можливість провести заняття в умовах виробництва, ознайомитись із його особливостями та мали спілкування із досвідченими технологами-практиками.
І-Й ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 181 – ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ
З метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошуку обдарованої студентської молоді та стимулювання їхньої творчої праці, активізації науково-дослідної роботи студентів університету, в листопаді 2023 р. відбувся І етап олімпіади зі спеціальності 181 "Харчові технології". В олімпіаді брали участь студенти усіх рівнів вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології».