Кафедра харчових технологій продовжує практику проведення занять, що наближені до умов виробництва
В межах вивчення дисципліни «Технологія хліба, макаронних,
кондитерських виробів та харчоконцентратів» доценткою кафедри харчових
технологій Яною ЄВЧУК, для здобувачів вищої освіти освітньо-професійної
програми «Харчові технології», проведено лабораторне заняття на тему:
«Удосконалення технології виробництва хліба та хлібобулочних виробів
функціонального призначення».
24 листопада 2023 року в рамках роботи 3rd International Conference on Nutraceuticals and Food Science, що відбулася в Дубаї, ОАЕ відбувся 3rd International Webinar on Nutraceuticals and Food Science участь в якому взяла доктор технічних наук, професор кафедри харчових технологій Уманського національного університету садівництва ЗАМОРСЬКА Ірина з доповіддю англійською мовою на тему: «Volatile flavor components of strawberry preserves» («Леткі ароматичні компоненти варення суничного»).
Групове заняття проведено в умовах діючого виробництва
Тісний зв’язок із виробництвом є особливістю освітніх програм зі спеціальності Харчові технології, що забезпечено науково-педагогічними працівниками однойменної випускової кафедри. В рамках виконання компонент освітніх програм різних рівнів здобувачі мали можливість провести заняття в умовах виробництва, ознайомитись із його особливостями та мали спілкування із досвідченими технологами-практиками.
І-Й ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 181 – ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ
З метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошуку обдарованої студентської молоді та стимулювання їхньої творчої праці, активізації науково-дослідної роботи студентів університету, в листопаді 2023 р. відбувся І етап олімпіади зі спеціальності 181 "Харчові технології". В олімпіаді брали участь студенти усіх рівнів вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології».
В рамках циклу візитів на підприємства харчової промисловості, викладачами та здобувачами кафедри харчових технологій відвідано інноваційне підприємство ТОВ «CHANTA MOUNT»
Зняття в умовах наближених до виробництва проведено на кафедрі харчових технологій
Лабораторне заняття 31-ї групи з дисципліни "Технологія хліба, макаронних, кондитерських виробів та харчоконцентратів" у рамках змістовного модуля 2 (Технологія макаронного виробництва) було присвячене визначенню варильних властивостей макаронних виробів.