+38 (04744) 3-43-82
Меню

Неформальна освіта

Що таке неформальна освіта?

Неформальна освіта - цікавий спосіб розширити свої вміння та навички. В цій статті ми будемо намагатись прослідкувати перспективи та особливості здобуття неформальної освіти, а головне яким чином результати неформальної освіти допоможуть Вам для подальшого професійного розвитку за обраною Вами спеціальністю.

Місце неформальної освіти в навчальному процесі.

На цей час, скоріш за все, Ви є здобувачем однієї із освітніх програм спеціальності Харчові технології. Ви виконуєте навчальне навантаження, що гарантує досягнення результатів навчання, передбаченими відповідними стандартами вищої освіти. Це потрібно, оскільки після завершення навчання Ви маєте відповідати певним критеріям, мати навички, здібності, професійні знання для можливості їх застосування на підприємствах харчової промисловості. 

Для розвитку Вашої індивідуальної освітньої траєкторії, освітні програми містять обмежену кількість навчальних компонент, спрямованих на розвиток Ваших сильних сторін. Очевидно, що спеціальність Харчові технології досить широка, а тому доцільно мати глибокі фундаментальні знання в окремих процесах, що безпосередньо пов'язані із Вашим майбутнім місцем роботи. Крім того, вибіркові компоненти відображаються у додатку до Вашого майбутнього диплому, а тому можуть бути перевагою під час працевлаштуванні на роботу.

Вказані процеси є типовими для всіх освітніх програм, але вони Вас не обмежують у вивченні інших курсів, навіть таких, що не передбачені освітніми програмами. Перевага неформальної освіти є вільний вибір курсів та часу їх проходження. Ви можете запланувати вивчення цікавого для Вас курсу на канікулах, або інший вільний час. 

Як знайти курси неформальної освіти?

Популярними є безкоштовні курси. Набільшою платформою безкоштовних курсів є erasmusplus.

Чи можна використати результати неформальної освіти в поточному навчальному процесі?

Більшість курсів неформальної освіти мають елементи оцінювання, що дає можливість видання сертифікатів або дипломів або свідоцтв. Ви можете використати результати неформальної освіти для перезарахування частини обовʼязкових дисциплін або повністю дисциплін за умови відповідності тематики курсів частинам відповідного компоненту. Більше інформації про структуру та механізми перезарахування наведені у Положенні про порядок визнання в Уманському національному університеті садівництва результатів навчання, отриманих у неформальній та/або інформальній освіті.

Останні новини

РОБОЧИЙ ВІЗИТ ДЕЛЕГАЦІЇ ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ДО ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ: КРОК ДО ПАРТНЕРСТВАЧитати повністю

РОБОЧИЙ ВІЗИТ ДЕЛЕГАЦІЇ ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ДО ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ: КРОК ДО ПАРТНЕРСТВА

Делегація Уманського національного університету здійснила офіційний візит до Одеського національного технологічного університету. Метою візиту стало встановлення партнерських зв’язків, обмін досвідом у галузях харчових технологій, аграрних наук і продовольства та започаткування нових форм академічної взаємодії.

Читати повністю

НАУКА І ВИРОБНИЦТВО: СИНЕРГІЯ УСПІХУ ТОВ "МОШУРІВСЬКИЙ КОНСЕРВНИЙ ЗАВОД"Читати повністю

НАУКА І ВИРОБНИЦТВО: СИНЕРГІЯ УСПІХУ ТОВ "МОШУРІВСЬКИЙ КОНСЕРВНИЙ ЗАВОД"

У сучасних умовах промислового розвитку України науково-виробниче співробітництво набуває особливого значення. Вдалим прикладом такої співпраці є діяльність ТОВ "Мошурівський консервний завод" з Уманським національним університетом.

Читати повністю

ЕКСКУРСІЯ ВИКЛАДАЧІВ ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ НА ТОВ «ОЛИС»Читати повністю

ЕКСКУРСІЯ ВИКЛАДАЧІВ ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ НА ТОВ «ОЛИС»

З метою ознайомлення з сучасними виробничими процесами та поглиблення співпраці з галузевими підприємствами, науково-педагогічні працівники інженерно-технологічного факультету Уманського національного університету здійснили гостьовий візит на виробничі потужності ТОВ «ОЛИС» – одного з лідерів вітчизняного машинобудування у сфері переробки зерна.

Читати повністю

МЕДІАГРАМОТНІСТЬ – КЛЮЧ ДО БЕЗПЕЧНОГО ІНФОРМАЦІЙНОГО ПРОСТОРУЧитати повністю

МЕДІАГРАМОТНІСТЬ – КЛЮЧ ДО БЕЗПЕЧНОГО ІНФОРМАЦІЙНОГО ПРОСТОРУ

Викладачі кафедри харчових технологій опанували освітній курс «Медіаграмотність для світян» та «Медіаграмотність: практичні навички», метою якого було надати слухачам зручний інструментарій для вивчення медіаграмотності заради втілення його принципів та засад в українському суспільстві.

Читати повністю

Всі новини