+38 (04744) 3-43-82
Меню

Неформальна освіта

Що таке неформальна освіта?

Неформальна освіта - цікавий спосіб розширити свої вміння та навички. В цій статті ми будемо намагатись прослідкувати перспективи та особливості здобуття неформальної освіти, а головне яким чином результати неформальної освіти допоможуть Вам для подальшого професійного розвитку за обраною Вами спеціальністю.

Місце неформальної освіти в навчальному процесі.

На цей час, скоріш за все, Ви є здобувачем однієї із освітніх програм спеціальності Харчові технології. Ви виконуєте навчальне навантаження, що гарантує досягнення результатів навчання, передбаченими відповідними стандартами вищої освіти. Це потрібно, оскільки після завершення навчання Ви маєте відповідати певним критеріям, мати навички, здібності, професійні знання для можливості їх застосування на підприємствах харчової промисловості. 

Для розвитку Вашої індивідуальної освітньої траєкторії, освітні програми містять обмежену кількість навчальних компонент, спрямованих на розвиток Ваших сильних сторін. Очевидно, що спеціальність Харчові технології досить широка, а тому доцільно мати глибокі фундаментальні знання в окремих процесах, що безпосередньо пов'язані із Вашим майбутнім місцем роботи. Крім того, вибіркові компоненти відображаються у додатку до Вашого майбутнього диплому, а тому можуть бути перевагою під час працевлаштуванні на роботу.

Вказані процеси є типовими для всіх освітніх програм, але вони Вас не обмежують у вивченні інших курсів, навіть таких, що не передбачені освітніми програмами. Перевага неформальної освіти є вільний вибір курсів та часу їх проходження. Ви можете запланувати вивчення цікавого для Вас курсу на канікулах, або інший вільний час. 

Як знайти курси неформальної освіти?

Популярними є безкоштовні курси. Набільшою платформою безкоштовних курсів є erasmusplus.

Чи можна використати результати неформальної освіти в поточному навчальному процесі?

Більшість курсів неформальної освіти мають елементи оцінювання, що дає можливість видання сертифікатів або дипломів або свідоцтв. Ви можете використати результати неформальної освіти для перезарахування частини обовʼязкових дисциплін або повністю дисциплін за умови відповідності тематики курсів частинам відповідного компоненту. Більше інформації про структуру та механізми перезарахування наведені у Положенні про порядок визнання в Уманському національному університеті садівництва результатів навчання, отриманих у неформальній та/або інформальній освіті.

Останні новини

ENOGASTRONOMY LECTUREЧитати повністю

ENOGASTRONOMY LECTURE

Нещодавно на кафедрі харчових технологій Уманського національного університету відбулась лекція для студентів 21 м-тх групи спеціальності G13 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технології харчування» з дисципліни «Основи роботи сомельє» на тему: «Роль виногастрономії у формуванні винного асортименту».

Читати повністю

РОЗВИТОК АКАДЕМІЧНОЇ МОБІЛЬНОСТІ З МЕТОЮ ІНТЕГРАЦІЇ В МІЖНАРОДНИЙ ПРОСТІРЧитати повністю

РОЗВИТОК АКАДЕМІЧНОЇ МОБІЛЬНОСТІ З МЕТОЮ ІНТЕГРАЦІЇ В МІЖНАРОДНИЙ ПРОСТІР

З метою поглиблення співробітництва у освітній та дослідницький простір доцент кафедри харчових технологій Олена ВАСИЛИШИНА взяла участь у рецензуванні статті «Product and Consumer Quality Indicators of Persimmon Fruit (Diospyros kaki L.) Varieties ‘Agrarna’ and ‘Stepova Krasunya’» представленої у збірнику наукових праць AGRIVITA.

Читати повністю

УЧАСТЬ У ХІІ МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «ЗДОБУТКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ КОНДИТЕРСЬКОЇ ГАЛУЗІ»Читати повністю

УЧАСТЬ У ХІІ МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «ЗДОБУТКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ КОНДИТЕРСЬКОЇ ГАЛУЗІ»

24 вересня доцентка кафедри харчових технологій Валерія ЖЕЛЄЗНА взяла участь у ХІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі», що відбулася на базі Національного університету харчових технологій.

Читати повністю

ВИКОНАННЯ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ НА КАФЕДРІ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙЧитати повністю

ВИКОНАННЯ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ НА КАФЕДРІ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

На базі навчально-наукової лабораторії «Оцінювання якості зерна і продуктів його перероблення» Уманського національного університету виконують експериментальну роботу здобувачі 2 курсу третього рівня вищої освіти за спеціальністю G13 «Харчові технології».

Читати повністю

Всі новини