+38 (04744) 3-43-82
Меню

Неформальна освіта

Що таке неформальна освіта?

Неформальна освіта - цікавий спосіб розширити свої вміння та навички. В цій статті ми будемо намагатись прослідкувати перспективи та особливості здобуття неформальної освіти, а головне яким чином результати неформальної освіти допоможуть Вам для подальшого професійного розвитку за обраною Вами спеціальністю.

Місце неформальної освіти в навчальному процесі.

На цей час, скоріш за все, Ви є здобувачем однієї із освітніх програм спеціальності Харчові технології. Ви виконуєте навчальне навантаження, що гарантує досягнення результатів навчання, передбаченими відповідними стандартами вищої освіти. Це потрібно, оскільки після завершення навчання Ви маєте відповідати певним критеріям, мати навички, здібності, професійні знання для можливості їх застосування на підприємствах харчової промисловості. 

Для розвитку Вашої індивідуальної освітньої траєкторії, освітні програми містять обмежену кількість навчальних компонент, спрямованих на розвиток Ваших сильних сторін. Очевидно, що спеціальність Харчові технології досить широка, а тому доцільно мати глибокі фундаментальні знання в окремих процесах, що безпосередньо пов'язані із Вашим майбутнім місцем роботи. Крім того, вибіркові компоненти відображаються у додатку до Вашого майбутнього диплому, а тому можуть бути перевагою під час працевлаштуванні на роботу.

Вказані процеси є типовими для всіх освітніх програм, але вони Вас не обмежують у вивченні інших курсів, навіть таких, що не передбачені освітніми програмами. Перевага неформальної освіти є вільний вибір курсів та часу їх проходження. Ви можете запланувати вивчення цікавого для Вас курсу на канікулах, або інший вільний час. 

Як знайти курси неформальної освіти?

Популярними є безкоштовні курси. Набільшою платформою безкоштовних курсів є erasmusplus.

Чи можна використати результати неформальної освіти в поточному навчальному процесі?

Більшість курсів неформальної освіти мають елементи оцінювання, що дає можливість видання сертифікатів або дипломів або свідоцтв. Ви можете використати результати неформальної освіти для перезарахування частини обовʼязкових дисциплін або повністю дисциплін за умови відповідності тематики курсів частинам відповідного компоненту. Більше інформації про структуру та механізми перезарахування наведені у Положенні про порядок визнання в Уманському національному університеті садівництва результатів навчання, отриманих у неформальній та/або інформальній освіті.

Останні новини

СПІВПРАЦЯ БІЗНЕСУ ТА ОСВІТИ – ЗАПОРУКА УСПІШНОЇ ПІДГОТОВКИ ВИСОКОКВАЛІФІКОВАНОГО МОЛОДОГО ФАХІВЦЯЧитати повністю

СПІВПРАЦЯ БІЗНЕСУ ТА ОСВІТИ – ЗАПОРУКА УСПІШНОЇ ПІДГОТОВКИ ВИСОКОКВАЛІФІКОВАНОГО МОЛОДОГО ФАХІВЦЯ

На запрошення гаранта ОПП «Харчові технології», координатора дуальної форми здобуття освіти в Уманському НУС доцента Яни ЄВЧУК, кафедру харчових технологій відвідали представники ПрАТ «МХП» – фахівчиня з професійного навчання Марина ШЕПТИЦЬКА та наставниця дуальної освіти, фахівчиня з навчання, оцінки та розвитку персоналу ТОВ «Вінницька птахофабрика» Анжела ЯКИМЧУК.

Читати повністю

ТЕСТ-ДРАЙВ АГРОКАР’ЄРИ ПРОЙШЛИ ЗДОБУВАЧІ ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ВЗЯВШИ УЧАСТЬ У ПРОЕКТІ MHP AGRI FUTURE 2024Читати повністю

ТЕСТ-ДРАЙВ АГРОКАР’ЄРИ ПРОЙШЛИ ЗДОБУВАЧІ ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ВЗЯВШИ УЧАСТЬ У ПРОЕКТІ MHP AGRI FUTURE 2024

Впродовж 23-26 червня 2024 року здобувачі спеціальності 181– Харчові технології ОР «Бакалавр» інженерно-технічного факультету, стали учасниками заходу MHP AGRI FUTURE 2024 та успішно пройшли тест-драйв агрокар’єри в МХП.

Читати повністю

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНІ ЗАХОДИ КАФЕДРИ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙЧитати повністю

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНІ ЗАХОДИ КАФЕДРИ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Кафедра харчових технологій гостинно відкрила двері для здобувачів освіти і викладачів спеціальностей Харчові технології та Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва Іллінецького аграрного фахового коледжу.

Читати повністю

ПІДСУМКОВА АТЕСТАЦІЯ  СТУДЕНТІВ ОСВІТНЬОГО СТУПЕНЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ  «МОЛОДШИЙ БАКАЛАВР»Читати повністю

ПІДСУМКОВА АТЕСТАЦІЯ СТУДЕНТІВ ОСВІТНЬОГО СТУПЕНЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ «МОЛОДШИЙ БАКАЛАВР»

24 червня – знаковий день для здобувачів денної форми навчання початкового (короткий цикл) рівня вищої освіти спеціальності 181 – Харчові технології (групи 21 мбт), оскільки вони успішно пройшли одне із головних, проте не останнє у своєму житті, випробування – склали випускний комплексний екзамен.

Читати повністю

Всі новини