+38 (04744) 3-43-82
Меню

Наукова діяльність

 Кафедра харчових технологій Уманського національного університету садівництва робить значний внесок у розвиток національної та світової науки в інженерно-технологічному напрямку, що підтверджено виконанням господарських договорів з вітчизняними та європейськими підприємствами і роботою за грантами.

Науково-педагогічні працівники кафедри хачрових технологій проводять дослідження у напрямках удосконалення та розроблення:

 

  • технології зберігання і переробки зерна

 

  • технології зберігання і переробки плодоовочевої продукції

 

  • технології хліба, макаронів, хлібобулочних, кондитерських виробів і харчових концентратів

 

  • технології алкогольних напоїв і продуктів

 

  • технології жирів і жирозамінників

 

  • технології комбікормів

 

 

Враховуючи аналіз наукової роботи університету, основними перспективними напрямками є:


розроблення високоефективних технологічних регламентів виробництва продуктів підвищеної біологічної цінності з низькою собівартістю, ефективних способів зберігання плодоовочевої продукції впродовж тривалого терміну зберігання.
розробка ресурсоощадних технологій зберігання, перероблення продукції рослинництва та виробництва харчових продуктів за напрямками розроблення і вдосконалення технологій зберігання та перероблення зерна;

розробка технології виробництва нових видів харчових продуктів зі збалансованим хімічним складом і додаванням нетрадиційної сировини підвищеної харчової поживності;


формування якості зерна та зернопродуктів залежно від технологічних параметрів перероблення;

розробка технологій плодоягідних алкогольних напоїв підвищеної біологічної цінності;

теоретичне обґрунтування і розроблення технологій зберігання та перероблення плодоовочевої продукції.


Наукові напрямки і плани молодих учених тісно пов’язані з розвитком і поглибленням цілеспрямованих теоретичних і прикладних досліджень за всіма сформованими в університеті пріоритетними напрямами з метою отримання нових знань, створення на їх основі конкурентоздатних інноваційних розробок і технологій та їх трансферу в виробництво.
Проводиться інтенсивна співпраця з вітчизняними та європейськими підприємствами щодо розроблення рекомендацій виробництву стосовно охорони природи і сталого розвитку суспільства, якості, біобезпеки, сертифікації та стандартизації технологій виробництва харчової продукції, механізації та інженерного менеджменту, енергетики та автоматики у харчових технологіях, інноваційної діяльності та міжнародних стандартів якості життя; раціоналізації соціального розвитку, освоєнні нових систем інформаційно-консультативного забезпечення, інформаційного і телекомунікаційного забезпечення виробничих систем.


Вищезазначене свідчить, що завдяки цілеспрямованій науковій роботі та інтеграції в глобальну наукову спільноту колектив кафедри харчових технологій Уманського національного університету садівництва буде продовжувати наукову діяльність щодо підвищення ефективності інженерно-технологічного напрямку.

 

 

 

Останні новини

У ПАМ’ЯТІ НАЗАВЖДИ: СЕРГІЙ СТЕПАНОВИЧ МИРОНЮКЧитати повністю

У ПАМ’ЯТІ НАЗАВЖДИ: СЕРГІЙ СТЕПАНОВИЧ МИРОНЮК

Колектив кафедри харчових технологій з глибоким сумом повідомляє про смерть Миронюка Сергія Степановича і висловлює співчуття рідним і близьким.

Читати повністю

КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ НА КАФЕДРІ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ ТОВ «АКРІС АГРО ГРУП»Читати повністю

КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ НА КАФЕДРІ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ ТОВ «АКРІС АГРО ГРУП»

На кафедрі харчових технологій Уманського національного університету відбулися курси підвищення кваліфікації для фахівців компанії ТОВ «АКРІС АГРО ГРУП».

Читати повністю

ПРОМІЖНІ ПІДСУМКИ НАУКОВОЇ РОБОТИ ЗДОБУВАЧІВ СТУПЕНЯ ДОКТОРА ФІЛОСОФІЇ НА КАФЕДРІ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙЧитати повністю

ПРОМІЖНІ ПІДСУМКИ НАУКОВОЇ РОБОТИ ЗДОБУВАЧІВ СТУПЕНЯ ДОКТОРА ФІЛОСОФІЇ НА КАФЕДРІ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Липень місяць асоціюється із серединою літа та закінченням навчального семестру для здобувачів ступеня доктора філософії які представили свої звіти за другий семестр 2024-2025 навчального року.

Читати повністю

ПІЗНАВАЛЬНА ЕКСКУРСІЯ ДО ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО КОМПЛЕКСУ «ZASTAVA»Читати повністю

ПІЗНАВАЛЬНА ЕКСКУРСІЯ ДО ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО КОМПЛЕКСУ «ZASTAVA»

У рамках професійно-практичної підготовки здобувачі І курсу спеціальності «Харчові технології» здійснили навчальну екскурсію до сучасного закладу харчування «Zastava», що зарекомендував себе як приклад якісного сервісу, інноваційних підходів до приготування страв та дотримання високих стандартів харчової безпеки.

Читати повністю

Всі новини