+38 (04744) 3-43-82
Меню

Наукова діяльність

 Кафедра харчових технологій Уманського національного університету садівництва робить значний внесок у розвиток національної та світової науки в інженерно-технологічному напрямку, що підтверджено виконанням господарських договорів з вітчизняними та європейськими підприємствами і роботою за грантами.

Науково-педагогічні працівники кафедри хачрових технологій проводять дослідження у напрямках удосконалення та розроблення:

 

  • технології зберігання і переробки зерна

 

  • технології зберігання і переробки плодоовочевої продукції

 

  • технології хліба, макаронів, хлібобулочних, кондитерських виробів і харчових концентратів

 

  • технології алкогольних напоїв і продуктів

 

  • технології жирів і жирозамінників

 

  • технології комбікормів

 

 

Враховуючи аналіз наукової роботи університету, основними перспективними напрямками є:


розроблення високоефективних технологічних регламентів виробництва продуктів підвищеної біологічної цінності з низькою собівартістю, ефективних способів зберігання плодоовочевої продукції впродовж тривалого терміну зберігання.
розробка ресурсоощадних технологій зберігання, перероблення продукції рослинництва та виробництва харчових продуктів за напрямками розроблення і вдосконалення технологій зберігання та перероблення зерна;

розробка технології виробництва нових видів харчових продуктів зі збалансованим хімічним складом і додаванням нетрадиційної сировини підвищеної харчової поживності;


формування якості зерна та зернопродуктів залежно від технологічних параметрів перероблення;

розробка технологій плодоягідних алкогольних напоїв підвищеної біологічної цінності;

теоретичне обґрунтування і розроблення технологій зберігання та перероблення плодоовочевої продукції.


Наукові напрямки і плани молодих учених тісно пов’язані з розвитком і поглибленням цілеспрямованих теоретичних і прикладних досліджень за всіма сформованими в університеті пріоритетними напрямами з метою отримання нових знань, створення на їх основі конкурентоздатних інноваційних розробок і технологій та їх трансферу в виробництво.
Проводиться інтенсивна співпраця з вітчизняними та європейськими підприємствами щодо розроблення рекомендацій виробництву стосовно охорони природи і сталого розвитку суспільства, якості, біобезпеки, сертифікації та стандартизації технологій виробництва харчової продукції, механізації та інженерного менеджменту, енергетики та автоматики у харчових технологіях, інноваційної діяльності та міжнародних стандартів якості життя; раціоналізації соціального розвитку, освоєнні нових систем інформаційно-консультативного забезпечення, інформаційного і телекомунікаційного забезпечення виробничих систем.


Вищезазначене свідчить, що завдяки цілеспрямованій науковій роботі та інтеграції в глобальну наукову спільноту колектив кафедри харчових технологій Уманського національного університету садівництва буде продовжувати наукову діяльність щодо підвищення ефективності інженерно-технологічного напрямку.

 

 

 

Останні новини

ПОПЕРЕДНЯ ЕКСПЕРТИЗА ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ Читати повністю

ПОПЕРЕДНЯ ЕКСПЕРТИЗА ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

24 березні 2025 орку на кафедрі харчових технологій відповідно до розпорядження по Уманському національному університету було організовано роботу фахового семінару для попередньої експертизи дисертаційної роботи Давидена Андрія Юрійовича на тему «Формування та збереження технологічних властивостей бульб картоплі продовольчого призначення»

Читати повністю

ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ ВІД КОМПАНІЇ «УМАНЬПИВО»Читати повністю

ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ ВІД КОМПАНІЇ «УМАНЬПИВО»

Для здобувачів освіти спеціальності 181 «Харчові технології» проведено гостьову лекцію інженером-технологом компанії «Уманьпиво» – Дмитром ДАНИЛЕНКОМ на тему «Складники пива. Пивоварний процес, переваги «Уманьпиво».

Читати повністю

ВІТАЄМО МАГІСТРІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 181 «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ» З УСПІШНИМ ЗАХИСТОМ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТЧитати повністю

ВІТАЄМО МАГІСТРІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 181 «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ» З УСПІШНИМ ЗАХИСТОМ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ

З 05 до 11 грудня 2024 року на кафедрі харчових технологій Уманського національного університету садівництва відбувався захист кваліфікаційних (дипломних) робіт здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти заочної та денної форм навчання.

Читати повністю

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ КАФЕДРИ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙЧитати повністю

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ КАФЕДРИ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Кафедра харчових технологій Уманського національного університету садівництва постійно дбає про удосконалення викладацької майстерності науково-педагогічних працівників, залучених до викладання освітніх компонент на освітніх програмах бакалаврського та магістерського рівнях.

Читати повністю

Всі новини