+38 (04744) 3-43-82
Меню

Наукові гуртки

Науково-дослідна робота студентів  є невід’ємною складовою наукової діяльності університету і першим етапом у підготовці наукових кадрів. Вона є одним із важливих засобів підвищення якості підготовки фахівців з вищою освітою, здатних творчо застосовувати у практичній діяльності новітні досягнення науково-технічного прогресу, розширення загального та професійного  світогляду. Організація науково-дослідної роботи студентів має поєднувати провідну роль науково-педагогічних співробітників Уманського НУС у плануванні та методичному керівництві науково-дослідною роботою, з максимальною самостійністю студентів у процесі безпосереднього проведення наукових досліджень, підготовці масових заходів у галузі науково-дослідної роботи (Днів науки, конференцій, конкурсів, олімпіад, виставок тощо), в інформаційно-просвітницькій роботі.

Займаючись науковою роботою, студенти досліджують властивості сировини, вивчають вплив технологічних прийомів на збереженість біологічної цінності продуктів харчування, розробляють нові види страв підвищеної цінності, удосконалюють технології виробництва продукції ресторанного господарства. Студенти розробляють нові та вдосконалюють існуючі технології зберігання продукції рослинництва. Мають змогу проводити дослідження щодо удосконалення технології та розширення асортименту плодоовочевих консервів з метою підвищення їх харчової і біологічної цінності. 

Результати своїх наукових досліджень висвітлюють на засіданнях наукового гуртка, студентських конференціях, конференція молодих вчених  та в наукових публікаціях, впроваджують у виробництво.

 

СТУДЕНТСЬКИЙ НАУКОВИЙ ГУРТОК КАФЕДРИ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ, 2022–2023 н. р.

Кафедра

Гурток

Керівник гуртка

Староста гуртка

Кількість студентів

Наукова тематика

Харчових технологій

Студентський науковий гурток кафедри харчових технологій

Костецька Катерина Василівна,

канд. с.-г. наук, доцент

Мельник  

Дар`я Володимирівна, студентка 31-т групи

30

1)               Розроблення ресурсоощадних технологій зберігання та перероблення продукції рослинництва.

2)               Формування якості й безпечності продукції рослинництва.

3)               Розроблення та вдосконалення технологій, режимів зберігання і перероблення продукції рослинництва.

4)               Розроблення інноваційних зернових продуктів.

5)               Вплив технологічних прийомів на збереженість біологічної цінності продуктів харчування.

6)               Розроблення нових види страв підвищеної цінності.

7)               Удосконалення технології виробництва продукції ресторанного господарства.

 

Робота гуртка включає підготовку та участь студентів в:

  1. студентській науковій конференції університету
  2. студентській олімпіаді
  3. екскурсіях на підприємства
  4. семінарських засіданнях членів наукового гуртка.

 

Засідання відбуваються з періодичністю раз на місяць (по мірі накопичення матеріалів для дослідження або презентування). Членство оновлюється щосеместрово. Членами вважаються студенти які приймали участь у засіданнях.

14:30                                                                            Аудиторія №5

Крайні засідання гуртка відбудуться:

19.09.2023

27.09.2023

05.10.2023

Наукова тематика роботи:

1) Розроблення ресурсоощадних технологій зберігання та перероблення
продукції рослинництва.

2) Формування якості й безпечності продукції рослинництва.

3) Розроблення та вдосконалення технологій, режимів зберігання і перероблення
продукції рослинництва.

4) Розроблення інноваційних зернових продуктів.

5) Вплив технологічних прийомів на збереженість біологічної цінності продуктів
харчування.

6) Розроблення нових види страв підвищеної цінності.

7) Удосконалення технології виробництва продукції ресторанного господарства.

Запрошуємо доєднатися до роботи гуртка всіх зацікавлених наукою!

Останні новини

РОБОЧИЙ ВІЗИТ ДЕЛЕГАЦІЇ ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ДО ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ: КРОК ДО ПАРТНЕРСТВАЧитати повністю

РОБОЧИЙ ВІЗИТ ДЕЛЕГАЦІЇ ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ДО ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ: КРОК ДО ПАРТНЕРСТВА

Делегація Уманського національного університету здійснила офіційний візит до Одеського національного технологічного університету. Метою візиту стало встановлення партнерських зв’язків, обмін досвідом у галузях харчових технологій, аграрних наук і продовольства та започаткування нових форм академічної взаємодії.

Читати повністю

НАУКА І ВИРОБНИЦТВО: СИНЕРГІЯ УСПІХУ ТОВ "МОШУРІВСЬКИЙ КОНСЕРВНИЙ ЗАВОД"Читати повністю

НАУКА І ВИРОБНИЦТВО: СИНЕРГІЯ УСПІХУ ТОВ "МОШУРІВСЬКИЙ КОНСЕРВНИЙ ЗАВОД"

У сучасних умовах промислового розвитку України науково-виробниче співробітництво набуває особливого значення. Вдалим прикладом такої співпраці є діяльність ТОВ "Мошурівський консервний завод" з Уманським національним університетом.

Читати повністю

ЕКСКУРСІЯ ВИКЛАДАЧІВ ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ НА ТОВ «ОЛИС»Читати повністю

ЕКСКУРСІЯ ВИКЛАДАЧІВ ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ НА ТОВ «ОЛИС»

З метою ознайомлення з сучасними виробничими процесами та поглиблення співпраці з галузевими підприємствами, науково-педагогічні працівники інженерно-технологічного факультету Уманського національного університету здійснили гостьовий візит на виробничі потужності ТОВ «ОЛИС» – одного з лідерів вітчизняного машинобудування у сфері переробки зерна.

Читати повністю

МЕДІАГРАМОТНІСТЬ – КЛЮЧ ДО БЕЗПЕЧНОГО ІНФОРМАЦІЙНОГО ПРОСТОРУЧитати повністю

МЕДІАГРАМОТНІСТЬ – КЛЮЧ ДО БЕЗПЕЧНОГО ІНФОРМАЦІЙНОГО ПРОСТОРУ

Викладачі кафедри харчових технологій опанували освітній курс «Медіаграмотність для світян» та «Медіаграмотність: практичні навички», метою якого було надати слухачам зручний інструментарій для вивчення медіаграмотності заради втілення його принципів та засад в українському суспільстві.

Читати повністю

Всі новини