Щорічно 22 березня людство відзначає Всесвітній день води, запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році. У цей день у всьому світі проходять заходи присвячені важливості збереження та дбайливому ставленню до водних ресурсів. Не залишились осторонь і студенти ОП «Харчові технології», котрі запропонували провести круглий стіл в межах вивчення дисципліни «Технологія води і водопідготовки в галузі».
УКРВИНПРОМ СПІЛЬНО З УНІВЕРСИТЕТОМ БОРДО ЗАПРОШУЮТЬ НА ВІДКРИТУ ЛЕКЦІЮ
Укрвинпром спільно з Університетом Бордо запрошують студентів, виробників, сомельє та всіх поціновувачів вина на першу лекцію із серії освітніх заходів за підтримки агенції з міжнародного співробітництва регіону Нова Аквітанія Interco. Тема лекції "Основні тенденції споживання вина у світі"
ПРОФОРІЄНТАЦІЯ ПОТРІБНА ЩОБ НЕ РОБИТИ ВИБІР НАВМАННЯ
Складнощі у виборі професії та спеціальності бувають різні. В одних випадках людині цікаво все або дуже багато, і вона не знає – на чому зупинитися. В інших випадках - людина нічим не цікавиться і думає, що її ні до чого не тягне.
Саме тому 20-21 березсня доценти кафедри харчових технологій Уманського НУС Андірй ЧЕРНЕГА та Катерина КАЛАЙДА відвідали школи Оратівської грамади Вінничини, Ірина ГАЙДАЙ та Людмила ХУДІК – Володарської громади на Київщині.
Викладачі кафедри харчових технологій долучились до онлайн-вебінару з підвищення майстерності НПП УНУС "Технологічні тренди 2024 року" зі спікером Вікторією Маньковською - доцентом кафедри інформаційних технологій. В рамках вебінару було представлено 10 основних технологічних трендів із сфери ІТ, що базуються на використанні штучного інтелекту, і доступні для застосування у створенні навчальних продуктів та для моделювання й обробки виробничих процесів у будь-якій сфері.
ОРГАНІЗАЦІЯ Й УПРАВЛІННЯ БІЗНЕСОМ У САДІВНИЦТВІ (навчання зі зберігання плодів)
В межах однойменного проєкту, що виконується в університеті за підтримки Японського агентства міжнародного співробітництва, на кафедрі харчових технологій відбулося навчання представниць громад Уманщини зі зберігання продукції садівництва.
На початку січня поточного року викладачі кафедр харчових технологій та плодівництва і виноградарства, з метою підвищення кваліфікації, ознайомилися з логістичним садівничим хабом на Буковині.