+38 (04744) 3-43-82
Меню

Публікації

Наукові публікації, виступи на конференціях 2014-2025 рр

ПАТЕНТИ

1. Пат. 118833 Україна, МПК (2017.01) А 21D 8/00; А 21D 8/02. СПОСІБ
ЛАБОРАТОРНОГО ВИПІКАННЯ ХЛІБА ПШЕНИЧНОГО ЗАПАШНОГО / Костецька К. В.,
Андрущенко О. Л., Проворотний М. О. – № U 2017 02808; заявл. 27.03.17; опубл. 28.08.17, Бюл.
№ 16. 4 с.
2. Пат. 121878 Україна, МПК А 21D 2/38 та А 21D 8/06 (2006.01). СПОСІБ
ЛАБОРАТОРНОГО ВИПІКАННЯ ХЛІБА ПШЕНИЧНОГО З ФІЗАЛІСОМ / Рахметов Д. Б.,
Костецька К. В., Бондарчук О. П., Стародуб В. О. – № U 2017 02885; заявл. 27.03.17; опубл.
26.12.17, Бюл. № 24. 4 с.
3. Пат. 152191 Україна, МПК (2022.01) та А21D 8/00. СПОСІБ ЛАБОРАТОРНОГО
ВИПІКАННЯ ХЛІБА ПШЕНИЧНОГО З РУТОЮ / Костецька К. В., Ковтун-Водяницька С. М.,
Андрущенко О. Л., Мельник Д. В., Супрун А. О. – № u 2021 05442; заявл. 27.09.21; опубл.
04.01.2023, Бюл. №1. 4 с.
 4. Пат. 154611 Україна, МПК     A21D 13/02 (2006.01), A21D 2/36 (2006.01) СПОСІБ
ВИРОБНИЦТВА ХЛІБА З ВИСОКИМ ВМІСТОМ ПАСТИ ГАРБУЗОВОЇ // Любич В. В.,
Желєзна В. В., Новіков В.В., Коберник В.В. заявник і власник Уманський національний
університет садівництва. – № u202203037; заявл. 22.08.2022; опубл. 29.11.2023, Бюл. №48.
5. Пат.   154612 Україна, МПК    A21D 13/02 (2006.01), A21D 2/36 (2006.01), A23L 7/109
(2016.01) СПОСІБ ВИРОБНИЦТВА МАКАРОНІВ З БОРОШНОМ ГАРБУЗОВИМ // Любич В.
В., Желєзна В. В., Новіков В.В., Смаровоз Р.Р. заявник і власник Уманський національний
університет садівництва. – № u202203041; заявл. 22.08.2022; опубл. 29.11.2023, Бюл. №48.
6. Пат. 157654 Україна, МПК А21D8/00 та А21D8/06. Спосіб лабораторного випікання хліба
пшеничного з рижієм посівним / Рахметов Д. Б., Костецька К. В., Ковтун-Водяницька С. М.,
Рахметова С. О., Кисіль А. А. – № u202304356; заявл. 14.09.23; опубл. 13.11.2024, бюл.
№46/2024. 4 с.
7. Пат. 157655 Україна, МПК  А21D8/00. Спосіб лабораторного випікання хліба пшеничного
з гірчицею сарептською / Рахметов Д. Б., Костецька К. В., Ковтун-Водяницька С. М., Рахметова
С. О., Кисіль А. А. – № u202304357; заявл. 14.09.23; опубл. 13/11/2024, Бюл. 46/2024. 4 с.

АКТИ ВПРОВАДЖЕННЯ

1. В ФГ «Пролісок +» у с. Гранів Гайсинського району Вінницької області прийнято до
вирощування зерно гібриду кукурудзи ДКС 4685×1390 із метою поширення на території
Лісостепу Правобережного та виробництва крупи кукурудзяної, 2012–2013 рр. (Костецька К.В.,
Олійник С.М.).
2. В ФГ «Пролісок +» у с. Гранів Гайсинського району Вінницької області прийнято до
вирощування зерно гібриду кукурудзи ПР39Б58 із метою поширення на території Лісостепу
Правобережного та виробництва крупи кукурудзяної, 2014 р. (Костецька К.В., Фастовець
К.В.).
3. В ФГ «Пролісок +» у с. Гранів Гайсинського району Вінницької області прийнято до
вирощування зерно ярих пшениці м’якої сорту Мідае та ячменю сорту Свагор із метою
поширення на території Лісостепу Правобережного та виробництва крупи «Полтавська» та
перлова, 2014 р. (Костецька К.В., Штепу О.В.).
4. В ФГ «Пролісок +» у с. Гранів Гайсинського району Вінницької області прийнято до
вирощування зерна гібридів кукурудзи НК Люціус, Р9578, PR38A79, Солонянська 298 СВ, з
метою поширення на території Лісостепу Правобережного та виробництва крупи кукурудзяної
шліфованої п’ятиномерної, 2016 р. (Костецька К.В., Мартинюк А.Ю.).
5. У ТОВ Агрофірма «Легедзене» у с. Легедзене Тальнівського району Черкаської
області. Формування помельних партій зерна пшениці м’якої з додаванням спельти, об’єм
впровадження 7 т/добу, 2018 р. (Єремеєва О. А., Шаповал І. О.).
6. У ТОВ «Уманьнасінтрав+» у м. Умань Черкаської області. Технологія виробництва
крупів подрібнених із зерна пшениці полби, об’єм впровадження 850 кг, 2019 р. (Новіков В.В.,
Улянич І. Ф., Трофуша А. О.).

НАУКОВИЙ ДОГОВІР №9/24 від 06.05.2024

Кисіль А.А. – виконавець науково-дослідницької теми: "Удосконалення технології
виготовлення хліба збагаченого нетрадиційною рослинною сировиною в умовах ТОВ «Умань
Хліб Груп»". Строки виконання травень–жовтень 2024 р.

ТЕХНОЛОГІЧНІ ІНСТРУКЦІЇ

1. Осокіна Н., Костецька К., Кисіль А., Сергієнко Т. РЕКОМЕНДАЦІЇ до
органолептичного оцінювання якості хліба безглютенового: Технологічна інструкція (ТІ), 2023,
Умань: УНУС, 4 с.
2. Костецька К., Рахмєтов Д., Ковтун-Водяницька С., Рахметова С., Коломієць О.,
Клименко С. Виробництва хлібна і макаронних виробів із використанням продуктів
перероблення рижію або гірчиці: Технологічна інструкція (ТІ), 2024, Умань: УНУС, 9 с.

Останні новини

РОБОЧИЙ ВІЗИТ ДЕЛЕГАЦІЇ ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ДО ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ: КРОК ДО ПАРТНЕРСТВАЧитати повністю

РОБОЧИЙ ВІЗИТ ДЕЛЕГАЦІЇ ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ДО ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ: КРОК ДО ПАРТНЕРСТВА

Делегація Уманського національного університету здійснила офіційний візит до Одеського національного технологічного університету. Метою візиту стало встановлення партнерських зв’язків, обмін досвідом у галузях харчових технологій, аграрних наук і продовольства та започаткування нових форм академічної взаємодії.

Читати повністю

НАУКА І ВИРОБНИЦТВО: СИНЕРГІЯ УСПІХУ ТОВ "МОШУРІВСЬКИЙ КОНСЕРВНИЙ ЗАВОД"Читати повністю

НАУКА І ВИРОБНИЦТВО: СИНЕРГІЯ УСПІХУ ТОВ "МОШУРІВСЬКИЙ КОНСЕРВНИЙ ЗАВОД"

У сучасних умовах промислового розвитку України науково-виробниче співробітництво набуває особливого значення. Вдалим прикладом такої співпраці є діяльність ТОВ "Мошурівський консервний завод" з Уманським національним університетом.

Читати повністю

ЕКСКУРСІЯ ВИКЛАДАЧІВ ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ НА ТОВ «ОЛИС»Читати повністю

ЕКСКУРСІЯ ВИКЛАДАЧІВ ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ НА ТОВ «ОЛИС»

З метою ознайомлення з сучасними виробничими процесами та поглиблення співпраці з галузевими підприємствами, науково-педагогічні працівники інженерно-технологічного факультету Уманського національного університету здійснили гостьовий візит на виробничі потужності ТОВ «ОЛИС» – одного з лідерів вітчизняного машинобудування у сфері переробки зерна.

Читати повністю

МЕДІАГРАМОТНІСТЬ – КЛЮЧ ДО БЕЗПЕЧНОГО ІНФОРМАЦІЙНОГО ПРОСТОРУЧитати повністю

МЕДІАГРАМОТНІСТЬ – КЛЮЧ ДО БЕЗПЕЧНОГО ІНФОРМАЦІЙНОГО ПРОСТОРУ

Викладачі кафедри харчових технологій опанували освітній курс «Медіаграмотність для світян» та «Медіаграмотність: практичні навички», метою якого було надати слухачам зручний інструментарій для вивчення медіаграмотності заради втілення його принципів та засад в українському суспільстві.

Читати повністю

Всі новини