Осокіна Ніна Максимівна
Вчене звання: професор
Посада: професор
Контактний телефон: (04744)3-43-82
№ |
Показник |
Фактичні дані |
1 |
Документ про вищу освіту |
Уманський сільськогосподарський інститут, 1975р. Спеціальність – плодоовочівництво та виноградарство, спеціалізація – технологія зберігання і переробки плодів та овочів |
2 |
Документ про науковий ступінь |
Кандидат сільськогосподарських наук, диплом СХ № 006568 від 28 вересня 1983р. Спеціальність 05.18.03 – зберігання зерна (елеваторно-складське виробництво) і інших сільськогосподарських продуктів Доктор сільськогосподарських наук, диплом ДД № 006741 від 2 липня 2008 р. Спеціальність 06.01.15 – первинна обробка продуктів рослинництва |
3 |
Наявність досвіду професійної діяльності (заняття) за відповідним фахом (спеціальністю, спеціалізацією) не менше п’яти років (крім педагогічної, науково-педагогічної, наукової діяльності) |
|
4 |
Керівництво (консультування) дисертації на здобуття наукового ступеня за спеціальністю, що була захищена в Україні або за кордоном |
Науковий керівник Заморської Ірини Леонідівни (Диплом ДД №008375 від 5 березня 2019 р.; Спеціальність 05.18.13 – Технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів) |
5 |
Щонайменше п’ятьма публікаціями у наукових виданнях, які включені до переліку фахових видань України, до наукометричних баз, зокрема Scopus, Web of Science Core Collection, протягом останніх п’яти років |
Scopus, Web of Science Core Collection Osokina N. Justify the use of plants to enrich bread / N. Osokina, К. Kostetska, О. Gerasymchuk, V. Voziian, L. Telezhenko, O. Priss, V. Zhukova, V. Verholantseva, N. Palyanichka, D. Stepanenko // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2017. Vol. 4, Issue 11 (88). Р. 16–22. РИНЦ. Index Copernicus. Scopus. DOI: http://dx.doi.org/10.15587/1729-4061.2017.108900. Osokina N. Elucidation of the mechanism that forms breadbaking properties of the spelt grain / N. Osokina, V. Lyubich, L. Novak, T. Pushkareva-Bezdil, O. Priss, V. Verkholantseva, O. Нrуhorenko, V. Pusik, L. Pusik // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2018. Vol. 2, Issue 11 (92). Р. 39–47. РИНЦ. Index Copernicus. Scopus. DOI: 10.15587/1729-4061.2018.126372. N. Osokina, H. Gerasymchuk, K. Kostetska, O. Nakloka. Objective organoleptic, structural-and-mechanical parameters of vegetables depending on their degree of ripeness \\ Agronomy Research, Nartu, Estonia 17 (4), P. 954-959. Scopus. Фахові видання 1. Ткаченко Г.В. Експлуатація одного топкового відділення з двома зерносушарками ДСП-32 для сушіння насіння сої / Г. В. Ткаченко, Л. Л. Новак, Н. М. Осокіна // Хранение и переработка зерна. Київ, 2017. № 6. С. 30–35. Осокіна Н.М. Вплив режимів живлення на борошномельні властивості пшениці озимої сорту Подолянка / Н.М. Осокіна, Г.М. Господаренко, О.П. Герасимчук, Н.П. Матвієнко // Вісник Уманського НУС. № 2. 2017. С. 110–115. Заморська І.Л., Осокіна Н.М. Втрати маси та кріорезистентність суниці залежно від черговості збору врожаю та розміру ягід // Вісник Хнрсонського Національного технічного університету. 2017. №4 (63). С. 141–145. 4. Osokina N. Analysis of bakery properties of grain of new varieties and lines of wheat spelts / N. Osokina, V. Lyubich, L. Novak, T. Pushkareva-Bezdil, O. Priss, V. Verkholantseva, O. Нrуhorenko, V. Pusik, L. Pusik // Eureka: Life Sciences. Tallinn, Estonia, 2018. Number 2. Р. 41–46. РИНЦ. Index Copernicus. DOI: 10.21303/2504-5695.2018.00601. 5. Development of recipes and estimation of raw material for production of wheat bread / N. Osokina, К. Kostetska, О. Gerasymchuk, V. Voziian, L. Telezhenko, O. Priss, V. Zhukova, V. Verholantseva, N. Palyanichka, D. Stepanenko // Eureka: Life Sciences. Tallinn, Estonia, 2017. Number 4. Р. 26–34. РИНЦ. Index Copernicus. DOI: http://dx.doi.org/10.21303/2504-5695.2017.00381. Осокіна Н.М., Герасимчук О.П., Костецька К.В. Біологічно активні речовини у консервах із плодів чорної смородини за комплексної переробки. Вісник аграрної науки Причорномор’я. №3, 2019. С. 44–51. DOI: 10.31521/2313-092X/2019-3(103). Осокіна Н.М., Герасимчук О.П., Стратуца Я.С. Технологічні властивості зерна кукурудзи залежно від особливостей гібриду. Вісник Уманського національного університету. Випуск 1. 2019. С. 58–67.
|
2. Досягнення у професійній діяльності, які зараховуються за останні п’ять років (науково-педагогічні, педагогічні та наукові працівники, які забезпечують освітній процес, повинні мати не менше чотирьох досягнень у професійній діяльності за останні п’ять років, визначених у пункті 38 Ліцензійних умов)
№ |
Показник |
Фактичні дані |
1 |
Наявність не менше п’яти публікацій у періодичних наукових виданнях, що включені до переліку фахових видань України, до наукометричних баз, зокрема Scopus, Web of Science Core Collection |
Scopus, Web of Science Core Collection Osokina N. Justify the use of plants to enrich bread / N. Osokina, К. Kostetska, О. Gerasymchuk, V. Voziian, L. Telezhenko, O. Priss, V. Zhukova, V. Verholantseva, N. Palyanichka, D. Stepanenko // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2017. Vol. 4, Issue 11 (88). Р. 16–22. РИНЦ. Index Copernicus. Scopus. DOI: http://dx.doi.org/10.15587/1729-4061.2017.108900. Osokina N. Elucidation of the mechanism that forms breadbaking properties of the spelt grain / N. Osokina, V. Lyubich, L. Novak, T. Pushkareva-Bezdil, O. Priss, V. Verkholantseva, O. Нrуhorenko, V. Pusik, L. Pusik // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2018. Vol. 2, Issue 11 (92). Р. 39–47. РИНЦ. Index Copernicus. Scopus. DOI: 10.15587/1729-4061.2018.126372. N. Osokina, H. Gerasymchuk, K. Kostetska, O. Nakloka. Objective organoleptic, structural-and-mechanical parameters of vegetables depending on their degree of ripeness \\ Agronomy Research, Nartu, Estonia 17 (4), P. 954-959. Scopus. Фахові видання 1. Ткаченко Г.В. Експлуатація одного топкового відділення з двома зерносушарками ДСП-32 для сушіння насіння сої / Г. В. Ткаченко, Л. Л. Новак, Н. М. Осокіна // Хранение и переработка зерна. Київ, 2017. № 6. С. 30–35. Осокіна Н.М. Вплив режимів живлення на борошномельні властивості пшениці озимої сорту Подолянка / Н.М. Осокіна, Г.М. Господаренко, О.П. Герасимчук, Н.П. Матвієнко // Вісник Уманського НУС. № 2. 2017. С. 110–115. Заморська І.Л., Осокіна Н.М. Втрати маси та кріорезистентність суниці залежно від черговості збору врожаю та розміру ягід // Вісник Хнрсонського Національного технічного університету. 2017. №4 (63). С. 141–145. 4. Osokina N. Analysis of bakery properties of grain of new varieties and lines of wheat spelts / N. Osokina, V. Lyubich, L. Novak, T. Pushkareva-Bezdil, O. Priss, V. Verkholantseva, O. Нrуhorenko, V. Pusik, L. Pusik // Eureka: Life Sciences. Tallinn, Estonia, 2018. Number 2. Р. 41–46. РИНЦ. Index Copernicus. DOI: 10.21303/2504-5695.2018.00601. 5. Development of recipes and estimation of raw material for production of wheat bread / N. Osokina, К. Kostetska, О. Gerasymchuk, V. Voziian, L. Telezhenko, O. Priss, V. Zhukova, V. Verholantseva, N. Palyanichka, D. Stepanenko // Eureka: Life Sciences. Tallinn, Estonia, 2017. Number 4. Р. 26–34. РИНЦ. Index Copernicus. DOI: http://dx.doi.org/10.21303/2504-5695.2017.00381. Осокіна Н.М., Герасимчук О.П., Костецька К.В. Біологічно активні речовини у консервах із плодів чорної смородини за комплексної переробки. Вісник аграрної науки Причорномор’я. №3, 2019. С. 44–51. DOI: 10.31521/2313-092X/2019-3(103). Осокіна Н.М., Герасимчук О.П., Стратуца Я.С. Технологічні властивості зерна кукурудзи залежно від особливостей гібриду. Вісник Уманського національного університету. Випуск 1. 2019. С. 58–67.
|
2 |
Наявність одного патенту на винахід або п’яти деклараційних патентів на винахід чи корисну модель, включаючи секретні, або наявність не менше п’яти свідоцтв про реєстрацію авторського права на твір |
1. Пат. 110506 Україна, МПК С11В 1/04 А23Р 30/20 Спосіб підготовки насіння сої дробленням для вилучення олії екструзією з наступним пресуванням / Марцун О.М. Осокіна Н.М. Янюк Т.В. Ярошенко В.В. Ткаченко Г.В. – №201604101; заявл. 14.04.2016; опубл. 10.10.2016, Бюл. № 19. 4 с. 2. Пат. 110507 Україна, МПК С11В 1/04 А23Р 30/20 Спосіб підготовки насіння сої плющенням для вилучення олії екструзією з наступним пресуванням / Марцун О.М. Осокіна Н.М. Янюк Т.В. Ярошенко В.В. Ткаченко Г.В. – №201604102; заявл. 14.04.2016; опубл. 10.10.2016, Бюл. № 19. 4 с. 3. Пат. 118832 Україна, МПК (2017.01) А 21D 8/00; А 21D 8/02. Спосіб лабораторного випікання хліба пшеничного ароматного / Осокіна Н. М., Костецька К. В., Ковтун-Водяницька С.М. № U 2017 02806; заявл. 27.03.17; опубл. 28.08.17, Бюл. № 16. 4 с. 4. Пат. 139774 Спарена шахтна зерносушарка з одним топковим відділенням: пат. 139774 Україна, МПК F26B 17/00 / Марцун О.М. , Осокіна Н.М., Скобленко В.П., Ярошенко В.В., Ткаченко Г.В. – № u 201905458; заявл. 21.05.2019; чинний з 27.01.2020, Бюл. № 2/2020 5. Пат. 139775 Шахтна зерносушарка з повторним використанням робочих газів: пат. 139775 Україна, МПК F26B 17/00 / Марцун О.М. , Осокіна Н.М., Улянич І.Ф., Ярошенко В.В., Ткаченко Г.В. – № u201905463; заявл. 21.05.2019; чинний з 27.01.2020, Бюл. № 2/2020
|
3 |
Наявність виданого підручника чи навчального посібника (включаючи електронні) або монографії (загальним обсягом не менше |
Осокіна Н.М., Мостов’як І.І., Герасимчук О.П., Любич В.В., Костецька К.В., Матвієнко Н.П.. Технологія зберігання зерна з основами захисту від шкідників. К.: ТОВ «СІК ГРУП УКРАЇНА», 2016. 248 с. Якість та облік зерна за приймання, оброблення і зберігання: навч. посіб./Н. М. Осокіна та ін. – К.: ТОВ «ТРОПЕА», 2021. – 456 с.: іл. |
4 |
Наявність виданих навчально-методичних посібників/посібників для самостійної роботи здобувачів вищої освіти та дистанційного навчання, електронних курсів на освітніх платформах ліцензіатів, конспектів лекцій/практикумів/методичних вказівок/рекомендацій/ робочих програм, інших друкованих навчально-методичних праць загальною кількістю три найменування |
1. Методичні вказівки для проведення підсумкової атестації студентів напряму підготовки 6.051701 "Харчові технології та інженерія" освітнього рівня – бакалавр за ознаками спеціальності "Технології зберігання і переробки зерна" і "Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів" галузі знань 0517 "Харчова промисловість та переробка сільськогосподарської продукції" / Н.М. Осокіна, А.Ю. Токар, О.С. Пушка, К.В. Костецька, Л.І. Головкіна, УНУС, 2016. 41 с. 2. Методичні вказівки до виконання курсового проекту з технологія галузі для студентів напряму підготовки 6.051701 "Харчові технології та інженерія" (Технології зберігання і переробки зерна) галузі знань 0517 "Харчова промисловість та переробка сільськогосподарської продукції" / Н.М. Осокіна, К.В. Костецька, О.А. Єремеєва, Г.В. Ткаченко, В.В. Ярошенко. УНУС, 2016. 75 с. 3. Методичні вказівки до виконання курсового проекту з дисципліни "Інноваційні технології та продукти" для студентів ОР «Спеціаліст» зі спеціальності 181 «Харчові технології» (Технології зберігання і переробки зерна), галузь знань 18 "Харчові технології" / Н.М. Осокіна, О.А. Єремеєва, К.В Костецька, Г.В. Ткаченко, В.В. Ярошенко. УНУС, 2016. 79 с. 4. Методичні вказівки для підготовки і написання курсової (наукової) роботи на основі експериментальних досліджень із дисципліни "Інноваційні технології зберігання і переробки зерна" студентами освітнього рівня "Магістр" зі спеціальності 181 «Харчові технології» (Технології зберігання і переробки зерна) / Н.М. Осокіна, К.В. Костецька, В.В. Любич, О.П. Герасимчук, О.А. Єремеєва. УНУС, 2016. 18 с. 5. Методичні вказівки для підготовки і написання дипломної роботи на основі експериментальних досліджень студентами освітнього рівня "Магістр" зі спеціальності 181 «Харчові технології» (Технології зберігання і переробки зерна) / Н.М. Осокіна, К.В. Костецька. УНУС, 2016. 21 с. |
5 |
Захист дисертації на здобуття наукового ступеня
|
|
6 |
Наукове керівництво (консультування) здобувача, який одержав документ про присудження наукового ступеня |
Возіян В.В. «Розробка технології виробництва круп’яних продуктів із зерна пшениці спельти». Дис. на здоб. наук. ступеня кандидата сільськогосподарських наук за спеціальністю 06.01.15 – первинна обробка продуктів рослинництва – 27.06.2017 р. (дисертація захищена у спеціалізованій вченій раді Д 74.844.01 Уманського національного університету садівництва) (2014–2017 рр.). Заморська І.Л. «Теоретичне обгрунтування і розроблення технології зберігання і консервування ягід суниці садової». Дис. на здоб. наук. ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів – 06.12.18 р. (дисертація захищена у спеціалізованій вченій раді Д 26.058.07 Національного університету харчових технологій) (2012–2015 рр.).
|
7 |
Участь в атестації наукових кадрів як офіційного опонента або члена постійної спеціалізованої вченої ради, або члена не менше трьох разових спеціалізованих вчених рад |
Голова спеціалізованої вченої ради Д 74.844.01 (УНУС, м. Умань), наказ МОН №358 від 15.03.19р. Член спеціалізованої вченої ради Д 26.058.07 (НУХТ, м. Київ), наказ МОН №1413 від 27.10.17р. |
8 |
Виконання функцій (повноважень, обов’язків) наукового керівника або відповідального виконавця наукової теми (проекту), або головного редактора/члена редакційної колегії/експерта (рецензента) наукового видання, включеного до переліку фахових видань України, або іноземного наукового видання, що індексується в бібліографічних базах |
|
9 |
Робота у складі експертної ради з питань проведення експертизи дисертацій МОН або у складі галузевої експертної ради як експерта Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, або у складі Акредитаційної комісії, або міжгалузевої експертної ради з вищої освіти Акредитаційної комісії, або трьох експертних комісій МОН/зазначеного Агентства, або Науково-методичної ради/науково-методичних комісій (підкомісій) з вищої або фахової передвищої освіти МОН, наукових/науково-методичних/експертних рад органів державної влади та органів місцевого самоврядування, або у складі комісій Державної служби якості освіти із здійснення планових (позапланових) заходів державного нагляду (контролю) |
|
10 |
Участь у міжнародних наукових та/або освітніх проектах, залучення до міжнародної експертизи, наявність звання “суддя міжнародної категорії”; |
|
11 |
Наукове консультування підприємств, установ, організацій не менше трьох років, що здійснювалося на підставі договору із закладом вищої освіти (науковою установою) |
|
12 |
Наявність апробаційних та/або науково-популярних, та/або консультаційних (дорадчих), та/або науково-експертних публікацій з наукової або професійної тематики загальною кількістю не менше п’яти публікацій |
|
13 |
Проведення навчальних занять із спеціальних дисциплін іноземною мовою (крім дисциплін мовної підготовки) в обсязі не менше |
|
14 |
Керівництво студентом, який зайняв призове місце на I або ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або робота у складі організаційного комітету / журі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або керівництво постійно діючим студентським науковим гуртком / проблемною групою; керівництво студентом, який став призером або лауреатом Міжнародних, Всеукраїнських мистецьких конкурсів, фестивалів та проектів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі міжнародних, всеукраїнських мистецьких конкурсів, інших культурно-мистецьких проектів (для забезпечення провадження освітньої діяльності на третьому (освітньо-творчому) рівні); керівництво здобувачем, який став призером або лауреатом міжнародних мистецьких конкурсів, фестивалів, віднесених до Європейської або Всесвітньої (Світової) асоціації мистецьких конкурсів, фестивалів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі зазначених мистецьких конкурсів, фестивалів); керівництво студентом, який брав участь в Олімпійських, Паралімпійських іграх, Всесвітній та Всеукраїнській Універсіаді, чемпіонаті світу, Європи, Європейських іграх, етапах Кубка світу та Європи, чемпіонаті України; виконання обов’язків тренера, помічника тренера національної збірної команди України з видів спорту; виконання обов’язків головного секретаря, головного судді, судді міжнародних та всеукраїнських змагань; керівництво спортивною делегацією; робота у складі організаційного комітету, суддівського корпусу |
|
15 |
Керівництво школярем, який зайняв призове місце III—IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів, II—III етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів — членів Національного центру “Мала академія наук України”; участь у журі III—IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів чи II—III етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів — членів Національного центру “Мала академія наук України” (крім третього (освітньо-наукового/освітньо-творчого) рівня) |
|
16-18 |
Це для військових ЗВО
|
|
19 |
Діяльність за спеціальністю у формі участі у професійних та/або громадських об’єднаннях |
|
20 |
Досвід практичної роботи за спеціальністю не менше п’яти років (крім педагогічної, науково-педагогічної, наукової діяльності) |
|
Наукові і навчально-методичні публікації