Чернега Андрій Олегович
Вчене звання: доцент
Посада: зав. кафедри харчових технологій
Контактний телефон: (04744)3-22-12
Email: ft@udau.edu.ua
Прізвище, ім’я по батькові НПП |
Чернега Андрій Олегович |
Посада |
Т. в. о. зав. кафедри харчових технологій |
Освіта |
Уманський національний університет садівництва |
Магістр з технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів, диплом М16 №028597 від 26.04.2016 року |
|
|
|
|
|
Науковий ступінь |
Кандидат сільськогосподарських наук |
Диплом ДК №013741 від 25.04.2013 року |
|
Спеціальність 03.00.12 – фізіологія рослин |
|
Аспірантура: |
2006–2009 рр., Уманський державний аграрний університет |
Тема дисертаційного дослідження |
Біологічні процеси і продуктивність посівів ячменю озимого за дії гербіциду Калібр 75 та регулятора росту рослин Біолан |
Вчене звання |
|
|
|
Останнє підвищення кваліфікації |
Одеський інститут післядипломної освіти Національного університету харчових технологій |
Свідоцтво про підвищення кваліфікації СС ПК 02070938/000239-17 |
|
Нагороди, звання |
Почесна грамота Уманського національного університету садівництва, 2019 р. |
Почесна грамота Професійної спілки працівників агропромислового комплексу України |
|
Стаж роботи |
Загальний – 12 роки |
Науково-педагогічний – 11 років |
|
Дисципліни, що викладає |
«Товарознавство та пакування харчових продуктів в галузі», «Екобезпека продовольчої сировини та харчових продуктів», «Інноваційні харчові інгредієнти у технології консервованих продуктів», «Інноваційні харчові інгредієнти у технології харчової продукції» |
|
Прізвище, ім’я та по батькові викладача |
Підпункти пункту 30 Ліцензійних умов |
Показник виконання |
|
Чернега Андрій Олегович |
2 |
1.Чернега А.О. Вміст пектинових речовин за попередньої обробки ягід ожини перед заморожуванням розчинами з антиокислювальними властивостями / А.О. Чернега // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – Миколаїв, 2015.- №4. – С. 58 – 65. 2.Карпенко В.П. Формування листкової поверхні рослин сої і суми хлорофілів за інтегрованої дії гербіциду та біологічних препаратів / В.П. Карпенко, Ю.І. Івасюк, Р.М. Притуляк, А.О. Чернега //Зб. наук.праць «Агробіологія». – Біла Церква. – 2018. - № 136. – С. 120-128. 3.Карпенко В.П. Активність окремих антиоксидантних ферментів класу оксидоредуктаз за дії гербіциду Калібр 75 і регулятора росту рослин Біолан / В.П. Карпенко, Р.М. Притуляк, А.О. Чернега // Зб. наук. пр. Уманського НУС. – Умань, 2013. – Вип. 83. – С. 19–25. 4.Карпенко В.П. Вміст білка і клейковини у зерні тритикале озимого за використання біологічно активних речовин / В.П. Карпенко, Р.М. Притуляк, А.О. Чернега // Зб. наук. пр. Уманського НУС. – Умань, 2013. – Вип. 82. – С. 14–18.
|
3 |
1.Мікробіологія галузі: зерно і продукти його переробки: навч. посібник / В.П. Карпенко, З.М. Грицаєнко, Р.М. Притуляк, І.І. Мостов’як, І.Б. Леонтюк, Л.В. Розборська, А.О. Чернега, О.В. Голодрига, О.І. Заболотний; за ред. В.П. Карпенка. – Умань : ВПЦ ‹‹Візаві›› (Видавець ‹‹Сочинський››), 2014. – 132 с. 2.Розробка елементів біологізованих технологій вирощування сільськогосподарських культур з використанням регуляторів росту рослин і гербіцидів: монографія / Карпенко В.П., Притуляк Р.М., Чернега А. О.; за ред. В.П. Карпенка. – Умань : Видавець «Сочинський», 2016. – 357 с. 3.Основи біологізації в технологіях вирощування сої : монографія (рекомендації) / В. П. Карпенко, Ю. І. Івасюк, Р. М. Притуляк, А. О. Чернега, О. Л. Бурляй; за ред. В. П. Карпенка. – Умань: Видавець «Сочінський М. М.», 2017. − 146 с. 4.Захист рослин. Терміни і поняття. Захист рослин. Терміни і поняття: навч. посібн. / Ж. П. Шевченко, І. І. Мостов՚як та ін. За ред.. канд.. біол. наук Ж. П. Шевченко та канд. с.-г. наук І. І. Мостов՚яка. – Умань: Видавець «Сочінський М. М.», 2019. – 408 с. |
||
|
|
8 |
1.Керівник НДР: Дослідження ефективності застосування мікродобрива з комплексом біостимуляторів «яромікс» (яромікс) різних марок на сільськогосподарських культурах у правобережному лісостепу україни" (2016 р.) 2. Відповідальний виконавець НДР: Дослідження ефективності застосування мікродобрива в хелатній формі «удачник» різних марок у посівах сільськогосподарських культур в правобережному лісостепу україни (2017 р.) |
12 |
12. Патент України на корисну модель МПК С05G 3/00 Біологічна прапаративна композиція ризобонорм для передпосівної обробки насіння бобових культур / Карпенко В.П., Притуляк Р.М., Чернега А.О. - № заявки u 2017 01921 |
||
|
|
13 |
1.Чернега А.О. Методичні вказівки призначені для виконання лабораторних робіт з дисципліни «Інноваційні харчові інгредієнти у технології консервних виробництв» студентами спеціальність 181 «Харчові технології». Освітній рівень «Магістр». – Уманський національний університет садівництва. Умань, 2019. – 24 с. 2.Чернега А.О. Методичні вказівки призначені для виконання лабораторних робіт з дисципліни «Товарознавство та пакування харчових продуктів галузі», для студентів інженерно-технологічного факультету спеціальності 181 «Харчові технології». Освітній рівень «Бакалавр». – Уманський національний університет садівництва. Умань, 2016. – 29 с. 3.Чернега А.О. Методичні вказівки призначені для виконання практичних робіт з дисципліни «Екобезпека продовольчої сировини і харчових продуктів», для студентів факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин 6.040107 – Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування освітнього рівня «Бакалавр». – Уманський національний університет садівництва. Умань, 2016. – 78 с. 4.Чернега А.О. Методичні вказівки призначені для виконання практичних робіт з дисципліни «Метрологія і стандартизація», для студентів факультету лісового і садово-паркового господарства спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» освітнього рівня «Бакалавр». – Уманський національний університет садівництва. Умань, 2016. – 46 с. 5.Чернега А.О. Методичні вказівки призначені для виконання самостійних робіт з дисципліни «Інноваційні харчові інгредієнти у технології консервних виробництв» студентами спеціальність 181 «Харчові технології». Освітній рівень «Магістр». – Уманський національний університет садівництва. Умань, 2016. – 8 с. 6. Чернега А.О. Методичні вказівки призначені для виконання самостійних робіт з дисципліни «Товарознавство та пакування харчових продуктів галузі», для студентів інженерно-технологічного факультету спеціальності 181 «Харчові технології». Освітній рівень «Бакалавр». – Уманський національний університет садівництва. Умань, 2016. –9 с. 7. Чернега А.О. Методичні вказівки призначені для виконання самостіних робіт з дисципліни «Екобезпека продовольчої сировини і харчових продуктів», для студентів факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин 6.040107 – Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування освітнього рівня «Бакалавр». – Уманський національний університет садівництва. Умань, 2016. – 12 с. 8. Чернега А.О. Методичні вказівки призначені для виконання самостіних робіт з дисципліни «Метрологія і стандартизація», для студентів факультету лісового і садово-паркового господарства спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» освітнього рівня «Бакалавр». – Уманський національний університет садівництва. Умань, 2016. – 12 с. 9. Чернега А.О. Методичні вказівки призначені для виконання контрольної роботи з дисципліни«Товарознавство та пакування харчових продуктів галузі», для студентів інженерно-технологічного факультету спеціальності 181 «Харчові технології». Освітній рівень «Бакалавр». – Уманський національний університет садівництва. Умань, 2016. – 13 с. 10. Чернега А.О. Методичні вказівки призначені для виконання контрольної роботи з дисципліни «Інноваційні харчові інгредієнти у технології консервних виробництв» студентами спеціальність 181 «Харчові технології». Освітній рівень «Магістр». – Уманський національний університет садівництва. Умань, 2016. – 12 с. |
Наукові і навчально-методичні публікації