+38 (04744) 3-43-82
Меню

ЗУСТРІЧ СТУДЕНТІВ 2 КУРСУ У ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДИ

                                                          «Як вийшло, що вода, настільки потрібна, що без неї неможливо жити,

цінується так низько, тоді як алмази, що не приносять жодної користі, цінуються так високо»

Адам СМІТ

Всесвітній день води бере свій початок від Конференції з довкілля та розвитку, що мала місце у 1992 році в Ріо-де-Жанейро, саме тоді Генеральна асамблея ООН оголосила 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів, а вже з наступного року офіційно на всій планеті стали святкувати Всесвітній день води.

22 березня 2023 року студенти 2 курсу денної та заочної форм навчання спеціальності «Харчові технології» в межах вивчення дисципліни «Технологія води і водопідготовки в галузі» долучились до обговорення гострих питань про значення і важливість води для продовження життя на Землі, а також про те, як раціональне використання водних ресурсів сприяє підвищенню рівня економіки і соціального добробуту. 

Сьогодні про воду, її призначення в нашому житті, кількість і цінність замислюються не часто. Однак природні ресурси нашої планети не нескінченні. Тому змістовні та ґрунтовні доповіді та презентації дозволили підняти питання якості питної води в Україні, обговорити наслідки забруднень води та заходи які доцільно вживати.

Негативний вплив промислових підприємств, людський фактор, – все це веде до зменшення кількості придатної води. 

Окремо піднімалось питання значення питної води для здоров’я людини. 

Ґрунтовне опрацювання цієї проблематики дало можливість сформувати практичні рекомендації для пересічного споживача.  

Досвідчений громадянин повинен знати, як уберегти природні ресурси своєї країни. Від сьогоднішніх дій людей, а особливо молоді, залежить, як житимуть наступні покоління: чи буде вдосталь питної води, чи з’являтимуться нові небезпечні хвороби.

Дякую усім хто долучився до заходу, щиро вітаю з прийдешнім.

 

Катерина КАЛАЙДА, доцент кафедри харчових технологій