+38 (04744) 3-43-82
Меню

Зняття в умовах наближених до виробництва проведено на кафедрі харчових технологій

На цьому занятті студенти здійснювали комплексний аналіз органолептичних показників макаронних виробів. Починаючи з визначення колориту продукції, вони аналізували інтенсивність та однорідність кольору, що є важливим аспектом якості.

Слідом за цим, студенти оцінювали смак та аромат макаронних виробів, враховуючи індивідуальні відмінності у відчуттях. Проведення вимірів кислотності гарантувало об'єктивність у визначенні характеристик продукції.

Важливою частиною лабораторного дослідження було визначення тривалості варіння макаронних виробів до досягнення готовності. Студенти враховували якість структури, що визначалася збереженістю форми та текстурою продукції.

Крім того, було проведено визначення кількості витраченої води під час приготування макаронних виробів, що становило важливий параметр з точки зору ефективності технологічного процесу.

Визначили вологість макаронних виробів, що дозволило зробити висновки щодо збереження вологи та дотримання технологічних норм виробництва.

Наприкінці лабораторного заняття студенти визначили кислотність макаронних виробів, яка стала однією з ключових характеристик, на лабораторному занятті з технології макаронного виробництва.

Таким чином, практичне вивчення варильних властивостей макаронних виробів дало студентам глибокий уявлення про якість та технологічні аспекти виробництва цього виду продукції.

Вероніка КОБЕРНИК, студентка 31-т групи