+38 (04744) 3-43-82
Меню

Запрошення підвищити кваліфікацію

ЗАПРОШУЄМО

У зручний для Вас термін (квітень–травень місяці 2016 р.), протягом 1–2 тижнів, пройти в Уманському національному університеті садівництва підвищення кваліфікації таким спеціалістам: зав. лабораторією, лаборант зі зберігання і переробки зерна.

Слухачі забезпечуються проживанням у гуртожитку та харчуванням в їдальні. Оплата за домовленістю.

Після навчання слухач отримає свідотство встановленого зразка.

Програма підвищення кваліфікації, за потребою, може бути зкорегована.

Проект

ПРОГРАМА ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

Інститут післядипломної освіти та дорадництва

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ КЕРІВНИКІВ (ЗАВІДУВАЧІВ) ВИРОБНИЧО-ТЕХНОЛОГІЧНИХ ЛАБОРАТОРІЙ

день

№п/п

дисципліна

1-й день

 

1.

 

Стан та перспективи розвитку зернового господарства у світі та Україні. Формування якості зерна збереження за зберігання і переробки

 

Впровадження нових процедур

 

Основи зернознавства

 

 

2.

Контроль якості на елеваторах, ХПП та зернопереробних підприємствах

Вимоги до організації лабораторій, обладнання та проведення ТХК. Техніка безпеки в лабораторії

Вимоги до правил атестації лабораторії

3.

Правила роботи сушильних машин

Контроль сушіння, активного вентилювання зерна (журнал ф71, 153, порядок та періодичність відбору проб, основні параметри контролю процесу сушіння)

Використання альтернативних видів палива для сушіння зерна

4.

Вимоги до персоналу ВТХК. Навчання персоналу, підвищення їх кваліфікації

Метод визначення ГМО

 

2-й день

1.

Стандартизація, сетрифікація зерна

Правила вирішення спірних питань за якістю

 

 

2.

Показники якості партій зерна та насіння.

Основні показники з визначення якості зернових, олійних культур

Визначення вмісту клейковини, білку та Числа падання

 

 

3.

Правила серарування,розрахунок ефективності сепараторів, правила ведення первинної очистки

Контроль роботи сепараторів

Контроль очистки зерна (журнал ф81, визначення ефективності очистки)

4.

Приймння і відпуск зерна (оформлення аналізної картки журнал ф49, формування об’єднаної, середньої, середньодобової проби для аналізу, терміни зберігання проб.)

Порядок та періодичність відбору проб

Контроль зберігання зерна (штабельний ярлик ф78, журнал ф 66), Контроль за станом зерна під час зберігання (порядок контролю вологості та температури зерна)

Директор Інституту післядипломної освіти та дорадництва              Н.О. Петренко

Інститут післядипломної освіти та дорадництва

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ СПІВРОБІТНИКІВ, ЛАБОРАНТІВ

день тижня

№п/п

дисципліна

1 день

РЕЄСТРАЦІЯ

 

1

Стан та перспективи розвитку зернового господарства у світі та Україні. Формування якості зерна збереження за зберігання і переробки.

Основи зернознавства.

Стандартизація, сетрифікація зерна

 

2

Загальні положення й завдання контролю якості.

Показники якості товарного зерна відповідно вимогам ДСТУ.

Методи визначення якості (вологість, засміченість, зараженість, кислотне число, натура, клейковина).

3

Правила зберігання зерна, вимоги до умов зберігання.

Правила роботи сушильних і очисних машин машин.

Використання альтернативних видів палива для сушіння зерна.

4

Правила приймання та відгрузки зерна.

Вхідний та вихідний контроль якості зерна на

елеваторах.

 

Методи відбору проб.

Метод визначення ГМО.

 

2-й день

1

Організація ведення первинного обліку на ХПП

Контроль ведення технологічних процесів на елеваторах

 

2

Біохімічні властивості зерна.

Шляхи підвищення якості зерна.

 

3

Правила контролю сушильних машин.

Правила контролю роботи сепараторів.

4

Оформлення операцій по очищенню, сушінню, активному вентилюванню та інших видах обробки зерна на елеваторах та ХПП(ф34,ф22,ф23)

Акт доробки ф 34

Організація обліку проведення зачистки на  ХПП(ф30,ф36,ф37)

Директор Інституту післядипломної освіти та дорадництва               Н.О. Петренко

 

Катерина Костецька, старший викладач 

кафедри технології зберігання і переробки зерна