Запрошення підвищити кваліфікацію
ЗАПРОШУЄМО
У зручний для Вас термін (квітень–травень місяці 2016 р.), протягом 1–2 тижнів, пройти в Уманському національному університеті садівництва підвищення кваліфікації таким спеціалістам: зав. лабораторією, лаборант зі зберігання і переробки зерна.
Слухачі забезпечуються проживанням у гуртожитку та харчуванням в їдальні. Оплата за домовленістю.
Після навчання слухач отримає свідотство встановленого зразка.
Програма підвищення кваліфікації, за потребою, може бути зкорегована.
Проект
ПРОГРАМА ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ
Інститут післядипломної освіти та дорадництва |
||||
ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ КЕРІВНИКІВ (ЗАВІДУВАЧІВ) ВИРОБНИЧО-ТЕХНОЛОГІЧНИХ ЛАБОРАТОРІЙ |
||||
день |
№п/п |
дисципліна |
||
1-й день |
||||
|
1. |
|
Стан та перспективи розвитку зернового господарства у світі та Україні. Формування якості зерна збереження за зберігання і переробки |
|
|
Впровадження нових процедур |
|||
|
Основи зернознавства |
|||
|
|
2. |
Контроль якості на елеваторах, ХПП та зернопереробних підприємствах |
|
Вимоги до організації лабораторій, обладнання та проведення ТХК. Техніка безпеки в лабораторії |
||||
Вимоги до правил атестації лабораторії |
||||
3. |
Правила роботи сушильних машин |
|||
Контроль сушіння, активного вентилювання зерна (журнал ф71, 153, порядок та періодичність відбору проб, основні параметри контролю процесу сушіння) |
||||
Використання альтернативних видів палива для сушіння зерна |
||||
4. |
Вимоги до персоналу ВТХК. Навчання персоналу, підвищення їх кваліфікації |
|||
Метод визначення ГМО |
||||
|
2-й день |
1. |
Стандартизація, сетрифікація зерна |
|
Правила вирішення спірних питань за якістю |
||||
|
|
2. |
Показники якості партій зерна та насіння. Основні показники з визначення якості зернових, олійних культур |
|
Визначення вмісту клейковини, білку та Числа падання |
||||
|
|
3. |
Правила серарування,розрахунок ефективності сепараторів, правила ведення первинної очистки |
|
Контроль роботи сепараторів |
||||
Контроль очистки зерна (журнал ф81, визначення ефективності очистки) |
||||
4. |
Приймння і відпуск зерна (оформлення аналізної картки журнал ф49, формування об’єднаної, середньої, середньодобової проби для аналізу, терміни зберігання проб.) |
|||
Порядок та періодичність відбору проб |
||||
Контроль зберігання зерна (штабельний ярлик ф78, журнал ф 66), Контроль за станом зерна під час зберігання (порядок контролю вологості та температури зерна) |
||||
Директор Інституту післядипломної освіти та дорадництва Н.О. Петренко |
||||
Інститут післядипломної освіти та дорадництва |
||||
ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ СПІВРОБІТНИКІВ, ЛАБОРАНТІВ |
||||
день тижня |
№п/п |
дисципліна |
||
1 день |
РЕЄСТРАЦІЯ |
|||
|
1 |
Стан та перспективи розвитку зернового господарства у світі та Україні. Формування якості зерна збереження за зберігання і переробки. |
||
Основи зернознавства. |
||||
Стандартизація, сетрифікація зерна |
||||
|
2 |
Загальні положення й завдання контролю якості. |
||
Показники якості товарного зерна відповідно вимогам ДСТУ. |
||||
Методи визначення якості (вологість, засміченість, зараженість, кислотне число, натура, клейковина). |
||||
3 |
Правила зберігання зерна, вимоги до умов зберігання. |
|||
Правила роботи сушильних і очисних машин машин. |
||||
Використання альтернативних видів палива для сушіння зерна. |
||||
4 |
Правила приймання та відгрузки зерна. Вхідний та вихідний контроль якості зерна на елеваторах.
|
|||
Методи відбору проб. |
||||
Метод визначення ГМО. |
||||
|
2-й день |
1 |
Організація ведення первинного обліку на ХПП |
|
Контроль ведення технологічних процесів на елеваторах |
||||
|
2 |
Біохімічні властивості зерна. |
||
Шляхи підвищення якості зерна. |
||||
|
3 |
Правила контролю сушильних машин. |
||
Правила контролю роботи сепараторів. |
||||
4 |
Оформлення операцій по очищенню, сушінню, активному вентилюванню та інших видах обробки зерна на елеваторах та ХПП(ф34,ф22,ф23) |
|||
Акт доробки ф 34 |
||||
Організація обліку проведення зачистки на ХПП(ф30,ф36,ф37) |
||||
Директор Інституту післядипломної освіти та дорадництва Н.О. Петренко |
Катерина Костецька, старший викладач
кафедри технології зберігання і переробки зерна