Юні науковці кафедри технології зберігання і переробки зерна!
Важливу роль у формуванні наукового потенціалу майбутніх фахівців відіграє участь студентів в організованій і систематичній науково-дослідній роботі.
Дослідження, пов'язані з виконанням навчальних завдань, формують у студентів досвід наукового підходу до проведення лабораторних робіт, збирання експериментального матеріалу на практичних заняттях. Одночасно студенти здобувають досвід вивчення та критичного аналізу наукової літератури. Суттєву роль відіграє написання рефератів, есе, доповідей, виконання творчих робіт із залученням до них зібраних студентами матеріалів. Важливе пізнавальне значення має виконання індивідуальних навчально-дослідних завдань (ІНДЗ).
На семінарських заняттях дисципліни «Фізико-хімічні та біохімічні основи обробки сировини в галузі» студенти другого курсу інженерно-технологічного факультету виступили з доповідями, де були висвітленні важливі питання сучасного стану технологій зберігання і переробки зерна.
Викладачем кафедри Оленою Єремеєвою підготовлено цілу когорту юних науковців: Аліна Дерев’янко, Леся Дрозденко, Ігор Іскрак, Тетяна Міцінська, Аліна Пірус, Світлана Сворінь, Тетяна Собченко, Оксана Пучко, Анастасія Трофуша, Ольга Успаленко, Аліна Штефанюк.
Студенти поділилися своїм досвідом наукової діяльності перед колегами та запропонували на обговорення такі теми:
1. Зберігання круп.
2. Асортимент круп швидкого приготування.
3. Асортимент круп, що виробляються в Україні та їхні показники якості.
4. Методи визначення домішок із зернових сумішей.
5. Загальні відомості технологій круп’яного виробництва.
6. Хлібопекарські властивості борошна.
7. Вироби з борошна грубого помелу.
8. Сучасні методи очищення зернових сумішей.
9. Процес подрібнення зерна в борошно і апарати для його реалізації.
10. Зниження виходу дробленого ядра.
11. Особливості підготовки зерна жита до помелу.
12. Вимоги до якості зерна пшениці, що надходить на борошномельні заводи макаронного помелу.
Набуття досвіду наукового пошуку за темами профілювальних дисциплін може започаткувати серйозні наукові здобутки й стати справою життя майбутнього науковця.
Катерина Костецька,
керівник студентського наукового гуртка
кафедри технології зберігання і переробки зерна