+38 (04744) 3-43-82
Меню

ВСЕУКРАЇНСЬКА СТУДЕНТСЬКА ОЛІМПІАДА, 2022/2023 н. р.

Спеціальність 181 – ''Харчові технології''

 

З метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошуку обдарованої студентської молоді та стимулювання їхньої творчої праці, активізації науково-дослідної роботи студентів університету в листопаді 2022 р. на кафедрі харчових технологій відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 181 "Харчові технології". В олімпіаді брали участь студенти усіх рівнів вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології».

Для студентів початкового і першого рівнів вищої освіти було запропоновано два завдання, що вимагали як знання фактичного матеріалу, так і навичок логічного мислення. Олімпіада проводилася за допомогою платформ Moodle та Zoom.

В першому завданні необхідно було дати відповідь на тестові запитання з харчових технологій. Друге завдання представлене у вигляді запитань, яке стосувалось певної технології харчових виробництв з описом: сировини, що використовується; принципової технологічної схеми виробництва; характеристики окремих технологічних стадій; призначення технологічних процесів; основних фізико-хімічних змін, що відбуваються при цьому та їх вплив на якість готової продукції. Як результат праці здобувача над другим завданням була підготовка презентації з доповіддю.

Здобувачі другого рівня вищої освіти до відповіді на запитання підходили творчо, описували певний із харчових виробництв. Згідно алгоритму «концепція – розробка – впровадження – оцінка ефективності розробки» обґрунтували та розробили технологію нової продукції для закладу певно господарства з впровадженням основних елементів системи HACCP.

 

Переможцями І туру Всеукраїнської олімпіади серед здобувачів вищої освіти спеціальності  181 «Харчові технології» у 2022/2023 н. р. стали:

І місце

БОГОМАЗ Анастасія – 11 к-тз, ГРАБОВА Діана – 41тз,

СЕРГІЄНКО Тетяна –11м-тз, СНІЦАР Ігор – 11м-тз

ІІ місце

ШКІНДЕР Назар – 21т, КОБЕРНИК Вероніка – 21т,

БАБЕНКО Олена – 41тз, ДЕПУТАТ Анастасія – 11м-тз

ІІІ місце

ДИМУРА Станіслав – 21т, Гончаренко Аріна – 21т,

ЯКИМЧУК Лілія – 21 мбт, ЖИЖКЕВИЧ Олександр – 11м-тз

 

Переможці І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади рекомендовані для участі в наступному етапі олімпіади з харчових технологій. У разі отримання призового місця другого етапу, здобувачам освіти буде надано право на звільнення від складання заліків та іспитів із відповідних дисциплін з отриманням вищого балу.

 

 

 

 

Катерина КОСТЕЦЬКА,

керівник студентського наукового гуртка

кафедри харчових технологій