+38 (04744) 3-43-82
Меню

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДИ

Щорічно 22 березня людство відзначає Всесвітній день води, запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році. У цей день у всьому світі проходять заходи присвячені важливості збереження та дбайливому ставленню до водних ресурсів. Не залишились осторонь і студенти ОП «Харчові технології», котрі запропонували провести круглий стіл в межах вивчення дисципліни «Технологія води і водопідготовки в галузі».

 

Метою Всесвітнього дня води є підвищення усвідомленості про важливість води для життя людей та екосистем.

Цей день також наголошує на необхідності збереження та сталого використання водних ресурсів.

Вода є життєво важливим ресурсом, необхідним для всіх аспектів життя на Землі. Вона забезпечує здоров'я та гігієну, забезпечує розвиток сільського господарства, енергетику та промисловість, а також впливає на природу та екосистеми.

 

На зустрічі було піднято глобальні проблеми води, а саме забруднення, водний стрес, а також розглянуто способи збереження води.

 

Відзначили роль води в забезпеченні продовольства, оскільки за прогнозами вчених до 2025 року дві третини населення Землі відчуватимуть нестачу чистої води. В Україні тиск на прісноводні запаси і навколишнє середовище зростає кожного дня, поряд із жахливим забрудненням водойм.

 

Всесвітній день води - це не лише свято, а й нагадування про надзвичайну важливість води для всього живого на планеті. Ця подія об'єднує нас навколо спільної мети - зберегти й захистити водні ресурси для майбутніх поколінь.

 

Катерина КАЛАЙДА, доцент кафедри харчових технологій