ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖНИЦЮ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ»
Ініціатором проведення Всеукраїнського конкурсу наукових робіт «Харчові технології та інженерія» в 2024–2025 навчальному році виступив Національний університет харчових технологій (лист від 05.02.2025 р., № 01-62).
Мета Конкурсу – стимулювання умов для розвитку інтелектуального потенціалу талановитої молоді, їх інтересу до дослідницької роботи, підтримка наукової та творчої роботи здобувачів, оволодіння ними інноваційними технологіями.
Конкурс проводився за такими ОП та спеціалізаціями:
- технології цукру та полісахаридів;
- технології питної води та водопідготовки харчових виробництв;
- технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів;
- технології органічних харчових продуктів;
- технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення;
- технології рослинних олій, жирових і косметичних продуктів;
- технології зберігання, консервування та переробки молока;
- технології морозива, заморожених десертів і напівфабрикатів;
- технології зберігання, консервування та переробки м’яса;
- технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів;
- технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів;
- технології зберігання та перероблення водних біоресурсів;
- технології зберігання і переробки зерна;
- технології продуктів бродіння і виноробства;
- технології харчування;
- технології в ресторанному господарстві;
- технології аюрведичних харчових продуктів;
- технологічна експертиза та безпека харчової продукції;
- якість, стандартизація та сертифікація;
- процеси і апарати харчових виробництв;
- ефективність функціонування підприємств харчової промисловості.
З 15 лютого по 24 березня тривав перший етап ІІ туру – рецензування студентських наукових робіт членами Галузевої конкурсної комісії. Кожну роботу рецензували два незалежних рецензенти. Наукові роботи не подавались на рецензування до закладів вищої освіти, в яких навчаються їхні автори. За результатами рецензування було сформовано рейтинговий список наукових робіт.
Наступний ІІ етап ІІ туру – захист робіт на підсумковій науково-практичній конференції – відбувся 7 квітня у режимі відеоконференції з використанням сервісу Zoom. Із доповідями виступили учасники Конкурсу з Харківського державного біотехнологічного університету, Національного університету харчових технологій, Сумського національного аграрного університету, Вінницького національного аграрного університету, Уманського національного університету, Навчально-наукового інституту «Українська інженерно-педагогічна академія» Харківського національного університету В.Н. Каразіна. Всі конкурсанти продемонстрували свої високі теоретичні та практичні знання й науковий потенціал.
11 квітня 2025 р. відбулося оголошення переможців Конкурсу та закриття конференції.
За результатами ІІ етапу студентка 31-т групи інженерно-технологічного факультету Уманського НУ – Світлана Клименко виборола дипломи ІІІ ступеня. Науковий керівник – доцент Костецька К.В.
Вітаємо переможницю і зичимо подальших наукових звершень!!!