+38 (04744) 3-43-82
Меню

У ПАМ’ЯТІ НАЗАВЖДИ: СЕРГІЙ СТЕПАНОВИЧ МИРОНЮК

Миронюк Сергій Степанович народився 4 лютого 1949 року. Трудову діяльність почав у 1966 році робітником на Уманському консервному заводі. У 1973 році з відривом від виробництва закінчив Одеський технологічний інститут харчової промисловості та одержав кваліфікацію інженера-технолога за спеціальністю – технологія консервування. До 2002 року працював на Уманському консервному заводі й обіймав посади технолога, технолога консервного виробництва І категорії, головного технолога заводу.

Має авторське свідоцтво на винахід «Спосіб виробництва кабачкової ікри» (№ 4315981,1990 р.).

З 2002 року працював старшим викладачем кафедри технології зберігання і переробки плодів та овочів в Уманському національному університеті садівництва. Активно проводив наукову роботу на тему: «Удосконалення технологій зберігання баклажанів та виробництва закусочних консервів на їх основі». Миронюк С.С. автор і співавтор двох патентів на корисну модель, шістьох ТУ У на консерви, технологічної інструкції на консерви «Салати овочеві», 33 наукових праць та 53 навчально-методичних праць. Результати наукових досліджень Миронюка С.С. впроваджені у виробництво, зокрема це 10 різних видів консервів та прогресивний спосіб зберігання баклажанів у свіжому вигляді за застосування препарату Полідез.

Миронюк С.С. викладав на високому рівні дисципліни «Технології м’яса, м’ясопродуктів та риби», «Технологічні розрахунки, облік та звітність у галузі» студентам інженерно-технологічного факультету, користувався повагою серед викладачів і студентів, які казали про нього, що це «ходяча енциклопедія».

Колектив кафедри харчових технологій з глибоким сумом повідомляє про смерть Миронюка Сергія Степановича і висловлює співчуття рідним і близьким.