+38 (04744) 3-43-82
Меню

ТОВ "ЛЮСДОРФ" ЩИРО ДІЛИТЬСЯ ДОСВІДОМ З МАЙБУТНІМИ ФАХІВЦЯМИ

Кінець червня в університетських стінах – напружена пора: різні захисти, підсумкові атестації, звітування, але не для тих у кого навчальна чи виробнича практика, тому що вони мали унікальну можливість переймати досвід у справжніх професіоналів своєї справи.

 

Студенти та викладачі кафедри харчових технологій за підтримки керівництва інженерно-технологічного факультету відвідали виробничі потужності одного з найбільших виробників молочної продукції в Україні - ТОВ "Люсдорф" - у м. Іллінці Вінницької області.

 

Компанія "Люсдорф" бере свій початок із 1997 року, посідаючи передові позиції серед  вітчизняних підприємств галузі, переробляючи більше 350 т молока екстра-класу за добу. На ринку представлена торговими марками "Селянське", "На здоров'я", "Бурьонка", "Весела Бурьонка", "Смачно Шеф", "Green Smile", "Despicable Me". Виробничий асортимент компанії налічує більше ста найменувань основних груп молочних продуктів (молоко, кефіри, йогурти, молочні коктейлі, вершки, вершкове масло, знежирене сухе молоко), а з 2018 року - і рослинні питні продукти під ТМ "Ідеаль немолоко", представлені на полицях практично всіх регіонів України. З 2016 року компанія вийшла на ринок ЄС, експортуючи наразі свою продукцію у 25 країн світу.

 

Директор з якості ТОВ "Люсдорф" Олександр БАРСИЦИЙ провів детальну екскурсію виробничими цехами та лабораторіями підприємства, починаючи з пункту приймання сировини, де молоко автоматично розвантажується з автомобільних холодильників, а новітня система відбору проб забезпечує автоматичний забір матеріалу крапельним шляхом з усього об'єму однієї партії. Наявність на підприємстві сучасних танків з потужною ізоляційною системою для накопичення і зберігання молока забезпечує ефективне збереження температури сировини фактично без її зміни впродовж трьох діб.

Ще одним фактором високої якості продукції "Люсдорф" є власне початкова якість молока, яку експедитори-лаборанти компанії перевіряють особисто безпосередньо на фермерських господарствах застосуванням сучасних портативних лабораторних приладів. Конструкція молоковозів дозволяє зберегти початкову температуру охолодженого молока під час транспортування, коли на відстані понад 650 км температура сировини підвищується лише на 0,5 °С.

 

Усе виробниче обладнання, складські  приміщення, споруди та лабораторії підприємства сертифіковані за найвищими міжнародними стандартами якості ISO 9001 та ISO 22000, а продукція сертифікована також за стартом "Халяль".

 

Велику увагу компанія надає підготовці своїх працівників, які проходять детальне навчання впродовж кількох місяців перед початком роботи на сучасному виробничому обладнанні.

 

Окрім виробничих потужностей, ознайомились також із складом продукції та унікальною станцією очисних споруд площею 7,3 тис. кв.м для очищення промислових відходів з біологічною системою очищення, що введена в експлуатацію з 2019 року.

 

Приємним доповненням чудової екскурсії стала дегустація продукції підприємства, де були представлені зразки молока різної жирності, кефіри, густі та питні йогурти.

Крім того, гостей не відпустили без смачних подарунків.

 

Викладачі та студенти  вражені високим рівнем підприємства, а також гостинністю керівництва  та готовністю фахівців поділитись інформацією та досвідом.

 Колектив кафедри харчових технологій та інженерно-технологічного факультету висловлюють щиру подяку співзасновнику ТОВ "Люсдорф" Олександру ВЕРЕЩИНСЬКОМУ за сприяння в професійному зростанні майбутніх фахівців.

 

Людмила ХУДІК, старший викладач кафедри харчових технологій