+38 (04744) 3-43-82
Меню

СТУДЕНТИ-ТЕХНОЛОГИ ВІДВІДАЛИ ЛАБОРАТОРІЮ ВЕТЕРИНАРНО-САНІТАРНОЇ ЕКСПЕРТИЗИ

З метою поглиблення практичних знань і ознайомлення з сучасними методами контролю якості харчових продуктів студенти спеціальності «Харчові технології» у рамках вивчення дисципліни «Контроль якості та безпеки продукції галузі» здійснили пізнавальну екскурсію до лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи.

Під час відвідування майбутні фахівці мали змогу ознайомитися з роботою лабораторії, яка проводить дослідження яєць, молочної продукції, м’яса, риби (свіжої та мороженої), плодів, овочів, меду та олії на відповідність якості. Фахівці лабораторії продемонстрували методи органолептичного, фізико-хімічного та радіологічного аналізу, розповіли про критерії визначення свіжості, безпечності та якості продукції. Завідуючий лабораторією Олег Волошин ознайомив студентів з дослідженням м'яса на інфекційні та паразитологічні захворювання.

Особливу увагу було приділено важливості ветеринарно-санітарного контролю у забезпеченні здоров’я споживачів і профілактиці харчових отруєнь. Студенти дізналися, як результати лабораторних досліджень впливають на рішення щодо допуску продуктів до реалізації.

Такі заходи сприяють формуванню професійних компетентностей, розширюють світогляд і підкреслюють значення співпраці між технологами харчової галузі та ветеринарними службами у забезпеченні харчової безпеки населення.