+38 (04744) 3-43-82
Меню

СМАЧНІ І ЦІКАВІ ЛАБОРАТОРНІ ЗАНЯТТЯ

Кінець курсу вивчення дисципліни “Технологія оздоровчих харчових продуктів” (ведуча курсу - професор кафедри харчових технологій Ірина ЗАМОРСЬКА) став для студентів 3 курсу спеціальності “Харчові технології” чи не найбільш цікавим.

Під керівництвом викладача Людмили ХУДІК на останніх лабораторних заняттях відпрацьовували технологію хлібобулочних виробів зниженої калорійності, зокрема - готували дріжджові сирні булочки з додаванням у їх склад сиру кисломолочного зниженої жирності, що збагачує вироби білком та знижує загальну калорійність за рахунок зменшеної кількості борошна вищого сорту у складі завдяки меншій кількості рідкої фракції та зниженого вмісту жиру.

Не завадило студентам якісно виконати роботу навіть відключення світла - ми вдало витримали технологію приготування дріжджового тіста і в результаті отримали готовий продукт належної якості.

Визначили органолептичні показники булочок - зовнішній вигляд, пористість і пружність м’якуша, смакові якості.

Студентам завжди подобаються такі заняття,  незважаючи на те, що зазвичай всі лабораторні заняття з фахових дисциплін спеціальності “Харчові технології” цікаві, захоплюючі і прикладні - коли можна отримати нові навички і посмакувати результатом своїх старань.