Секційне засідання кафедри технології зберігання і переробки зерна
Всеукраїнська студентська наукова інтернет-конференція
(приурочена 120-річчю від дня народження видатного вченого і педагога у галузі землеробства С. С. Рубіна)
Цьогорічне засідання секції технології зберігання і переробки зерна відбулося в режимі онлайн. В роботі прийняли участь студенти ОР Бакалавр та Магістр, що навчаються за освітньою програмою «Технології зберігання і переробки зерна» спеціальності 181 «Харчові технології», а також викладачі кафедри технології зберігання і переробки зерна.
Голова наукового гуртка кафедри ознайомила учасників онлайн–конференції із програмою, яка була сформована на основі поданих матеріалів тез доповідей, дала узагальнену характеристику порядку денному засідання. Були заслухані доповіді, заявлені в програмі конференції, та схвалені як актуальні і перспективні.
Представлено результати наукових досліджень стосовно:
- показників якості та технологічної оцінки зерна сортів злакових культур;
- хлібопекарські властивості борошна пшеничного збагаченого нетрадиційними рослинними інгредієнтами;
- інноваційні шляхи розвитку олійно-жирової галузі;
- інноваційні способи перероблення тритикале, полби ін.;
- питання екологічності та безпеки харчування;
- інше.
Кращими визнані роботи:
- студентів 11 м-тз групи Луцевич Олесі на тему: «Вплив електромагнітного поля надзвичайно високої частоти та технологічні властивості зерна полби» (керівник – професор Осокіна Ніна) та Успаленко Ольги на тему: «Підвищення якості сої шляхом її фракціонування» (керівник – доцент Костецька Катерина) – І місце;
- студентів 11 м-тз групи Трофуші Анастасії на тему: «Удосконалення технології виробництва круп’яних продуктів із зерна пшениці спельти» (керівник – ст. викладач Новіков Володимир). та 12 м-тз групи Пірус Аліни на тему: «Використання ферментних препаратів в технлогії хлібобулочних виробів із зерна тритикале» (керівник – доцент Герасимчук Олена) – ІІ місце;
- студентів 11 м-тз групи Гонти Дмитра на тему: «Удосконалення технології перероблення зерна чотири-видового тритикале на крупи плющені» та Гордієнко Лесі на тему: «Удосконалення технології перероблення зерна пшениці спельти на борошняні кондитерські вироби » (керівник – ст. викладач Улянич Іван) – ІІІ місце.
Катерина КОСТЕЦЬКА, доцент кафедри технології
зберігання і переробки зерна