+38 (04744) 3-43-82
Меню

Секційне засідання кафедри технології зберігання і переробки зерна

Всеукраїнська студентська наукова інтернет-конференція

(приурочена 120-річчю від дня народження видатного вченого і педагога у галузі землеробства С. С. Рубіна)

 

Цьогорічне засідання секції технології зберігання і переробки зерна відбулося в режимі онлайн. В роботі прийняли участь студенти ОР Бакалавр та Магістр, що навчаються за освітньою програмою «Технології зберігання і переробки зерна» спеціальності 181 «Харчові технології», а також викладачі кафедри технології зберігання і переробки зерна.

Голова наукового гуртка кафедри ознайомила учасників онлайн–конференції із програмою, яка  була сформована на основі поданих матеріалів тез доповідей, дала узагальнену характеристику порядку денному засідання. Були заслухані доповіді, заявлені в програмі конференції, та схвалені як актуальні і перспективні.

Представлено результати наукових досліджень стосовно:

-            показників якості та технологічної оцінки зерна сортів злакових культур;

-            хлібопекарські властивості борошна пшеничного збагаченого нетрадиційними рослинними інгредієнтами;  

-            інноваційні шляхи розвитку олійно-жирової галузі;

-            інноваційні способи перероблення тритикале, полби ін.;

-            питання екологічності та безпеки харчування;

-            інше.

Кращими визнані роботи:

- студентів 11 м-тз групи Луцевич Олесі на тему: «Вплив електромагнітного поля надзвичайно високої частоти та технологічні властивості зерна полби»  (керівник – професор Осокіна Ніна) та  Успаленко Ольги на тему: «Підвищення якості сої шляхом її фракціонування» (керівник – доцент Костецька Катерина) –  І місце;

- студентів 11 м-тз групи Трофуші Анастасії на тему: «Удосконалення технології виробництва круп’яних продуктів із зерна пшениці спельти» (керівник – ст. викладач Новіков Володимир). та 12 м-тз групи Пірус Аліни на тему: «Використання ферментних препаратів в технлогії хлібобулочних виробів із зерна тритикале» (керівник – доцент Герасимчук Олена) – ІІ місце;

- студентів 11 м-тз групи Гонти Дмитра на тему: «Удосконалення технології перероблення зерна чотири-видового тритикале на крупи плющені» та Гордієнко Лесі на тему: «Удосконалення технології перероблення зерна пшениці спельти на борошняні кондитерські вироби » (керівник – ст. викладач Улянич Іван) – ІІІ місце.

 

Катерина КОСТЕЦЬКА, доцент кафедри технології

зберігання і переробки зерна