+38 (04744) 3-43-82
Меню

І-ша СЕСІЯ Всеукраїнської студентської наукової конференції (приурочена 135-річчю від дня народження видатного вченого і педагога у галузі селекції і насінництва Івана Максимовича Єремєєва)

СЕКЦІЙНЕ ЗАСІДАННЯ КАФЕДРИ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ІЗ ТЕХНОЛОГІЇ ЗБЕРІГАННЯ І ПЕРЕРОБКИ ЗЕРНА

У межах роботи наукового гуртка "Дослідник" відбулося секційне засідання з технології зберігання і переробки зерна, в якому прийняли участь здобувачі всіх рівнів вищої освіти, що навчаються за спеціальністю 181 – Харчові технології, а також викладачі кафедри харчових технологій. Були заслухані доповіді, заявлені в програмі конференції, і схвалені як актуальні і перспективні.

Представлено результати наукових досліджень стосовно:

-       розроблення ресурсоощадних технологій зберігання та перероблення зерна;

-       формування якості й безпечності зерна та зернопродуктів;

розроблення та вдосконалення технологій, режимів зберігання і перероблення зерна та зернопродуктів;

-       розроблення інноваційних зернових продуктів;

-       інше.

Учасникам було запропоновано самостійно оцінити представлені роботи шляхом голосування за критеріями: актуальність теми, якість і креативність підготовленої презентації та професійність доповідача.

 

Кращими визнані роботи:

І місце

- студентки початкового рівня вищої освіти, 21-мбт групи БОГОМАЗ Анастасії на тему: «Технології молочних виробів» (керівник – доцент КОСТЕЦЬКА Катерина);

- студентів першого рівня вищої освіти 41-тз групи ДЕПУТАТ Анастасії на тему: «Обрушене насіння ненаркотичних конопель – інноваційний інгредієнт зернових батончиків»  (керівник – доцент НОВАК Лариса) та  СЕРГІЄНКО Тетяна на тему: «Маловживані і маловідомі види круп» (керівник – доцент КОСТЕЦЬКА Катерина) і 11-т групи КОПЕРНИК Вероніки на тему: «Борошно. Види та призначення» (керівник – доцент ЖЕЛЄЗНА Валерія);

- студентки другого рівня вищої освіти, 11-мтз групи БУГЕРИ Олени на тему: «Вівсяне молоко»  (керівник – доцент ГЕРАСИМЧУК Олена).

ІІ місце

- студентів першого рівня вищої освіти, 41-тз групи ЖИЖКЕВИЧА Олександра на тему: «Новітнє обладнання для очистки зерна»  (керівник – доцент НОВІКОВ Володимир) та  САВРАСОВОЇ Дарини на тему: «В умовах війни: 5-ть видів круп, що не потребують варіння» (керівник – доцент КОСТЕЦЬКА Катерина) і 11-т групи СМАРОВОЗА Ростислава на тему: «Сировина для комбікормів» (керівник – доцент ЖЕЛЄЗНА Валерія);

- студента другого рівня вищої освіти, 11-мтз групи БУРИКА Владислава на тему: «Рисове молоко»  (керівник – доцент ГЕРАСИМЧУК Олена).

ІІІ місце

- студента початкового рівня вищої освіти, 21-мбт групи ГРАБОВСКОГО Сергія на тему: «Технології олій» (керівник – доцент КОСТЕЦЬКА Катерина).

- студентів першого рівня вищої освіти, 41-тз групи СНІЦАРЯ Ігоря на тему: «Сучасне технологічне обладнання для оброблення зерна ОЛІС»  (керівник – доцент ГЕРАСИМЧУК Олена) та ПРІС Валерії на тему: «Асортимент продуктів із зерна пшениці» (керівник – доцент КОСТЕЦЬКА Катерина).

 

 

 

Катерина КОСТЕЦЬКА,

керівник студентського наукового гуртка "Дослідник"