І-ша СЕСІЯ Всеукраїнської студентської наукової конференції (приурочена 135-річчю від дня народження видатного вченого і педагога у галузі селекції і насінництва Івана Максимовича Єремєєва)
СЕКЦІЙНЕ ЗАСІДАННЯ КАФЕДРИ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ІЗ ТЕХНОЛОГІЇ ЗБЕРІГАННЯ І ПЕРЕРОБКИ ЗЕРНА
У межах роботи наукового гуртка "Дослідник" відбулося секційне засідання з технології зберігання і переробки зерна, в якому прийняли участь здобувачі всіх рівнів вищої освіти, що навчаються за спеціальністю 181 – Харчові технології, а також викладачі кафедри харчових технологій. Були заслухані доповіді, заявлені в програмі конференції, і схвалені як актуальні і перспективні.
Представлено результати наукових досліджень стосовно:
- розроблення ресурсоощадних технологій зберігання та перероблення зерна;
- формування якості й безпечності зерна та зернопродуктів;
розроблення та вдосконалення технологій, режимів зберігання і перероблення зерна та зернопродуктів;
- розроблення інноваційних зернових продуктів;
- інше.
Учасникам було запропоновано самостійно оцінити представлені роботи шляхом голосування за критеріями: актуальність теми, якість і креативність підготовленої презентації та професійність доповідача.
Кращими визнані роботи:
І місце
- студентки початкового рівня вищої освіти, 21-мбт групи БОГОМАЗ Анастасії на тему: «Технології молочних виробів» (керівник – доцент КОСТЕЦЬКА Катерина);
- студентів першого рівня вищої освіти 41-тз групи ДЕПУТАТ Анастасії на тему: «Обрушене насіння ненаркотичних конопель – інноваційний інгредієнт зернових батончиків» (керівник – доцент НОВАК Лариса) та СЕРГІЄНКО Тетяна на тему: «Маловживані і маловідомі види круп» (керівник – доцент КОСТЕЦЬКА Катерина) і 11-т групи КОПЕРНИК Вероніки на тему: «Борошно. Види та призначення» (керівник – доцент ЖЕЛЄЗНА Валерія);
- студентки другого рівня вищої освіти, 11-мтз групи БУГЕРИ Олени на тему: «Вівсяне молоко» (керівник – доцент ГЕРАСИМЧУК Олена).
ІІ місце
- студентів першого рівня вищої освіти, 41-тз групи ЖИЖКЕВИЧА Олександра на тему: «Новітнє обладнання для очистки зерна» (керівник – доцент НОВІКОВ Володимир) та САВРАСОВОЇ Дарини на тему: «В умовах війни: 5-ть видів круп, що не потребують варіння» (керівник – доцент КОСТЕЦЬКА Катерина) і 11-т групи СМАРОВОЗА Ростислава на тему: «Сировина для комбікормів» (керівник – доцент ЖЕЛЄЗНА Валерія);
- студента другого рівня вищої освіти, 11-мтз групи БУРИКА Владислава на тему: «Рисове молоко» (керівник – доцент ГЕРАСИМЧУК Олена).
ІІІ місце
- студента початкового рівня вищої освіти, 21-мбт групи ГРАБОВСКОГО Сергія на тему: «Технології олій» (керівник – доцент КОСТЕЦЬКА Катерина).
- студентів першого рівня вищої освіти, 41-тз групи СНІЦАРЯ Ігоря на тему: «Сучасне технологічне обладнання для оброблення зерна ОЛІС» (керівник – доцент ГЕРАСИМЧУК Олена) та ПРІС Валерії на тему: «Асортимент продуктів із зерна пшениці» (керівник – доцент КОСТЕЦЬКА Катерина).
Катерина КОСТЕЦЬКА,
керівник студентського наукового гуртка "Дослідник"