+38 (04744) 3-43-82
Меню

ПРОМІЖНІ ПІДСУМКИ НАУКОВОЇ РОБОТИ ЗДОБУВАЧІВ СТУПЕНЯ ДОКТОРА ФІЛОСОФІЇ НА КАФЕДРІ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Липень місяць асоціюється із серединою літа та закінченням навчального семестру для здобувачів ступеня доктора філософії які прозвітували за другий семестр 2024-2025 навчального року. Тому науково-педагогічні працівники кафедри провели планову атестацію та заслухали звіти про виконання індивідуального плану наукової діяльності аспірантів.

З аспірантами зустрілися декан факультету Новіков Володимир Вікторович та Гарант ОНП Заморська Ірина Леонідівна, які наголосили на особливостях проходження атестації і вимогах до неї.

Упродовж навчального року здобувачі ступеня доктора філософії, що проходять підготовку на кафедрі харчових технологій, здійснили значний прогрес у реалізації своїх дисертаційних досліджень. Роботи охоплюють актуальні напрями розвитку галузі, зокрема удосконалення технологій вирощування і переробки сировини, а також гармонізацію стандартів якості.

Атестація здобувачів вищої освіти, які претендують на ступінь доктора філософії відбувається двічі на рік та має на меті контроль виконання індивідуальних навчальних і наукових планів. Важливим елементом освітньо-наукової програми аспірантури виступає підготовка і публікація наукових праць.
Аспіранти І-ІІ років навчання прозвітували про проведену роботу над оглядом літератури за темою дисертації та методикою дослідження, ІІІ-го року – щодо практичних результатів проведених досліджень.
Здобувачі третього рівня вищої освіти активно апробовують результати досліджень, публікують результати досліджень у фахових виданнях.

Отримані результати демонструють високий рівень наукової підготовки здобувачів та їх здатність трансформувати академічні знання у прикладні рішення для харчової промисловості та аграрної галузі України. Ініціативи спрямовані не лише на оптимізацію технологій, а й на підвищення конкурентоспроможності української продукції на світовому ринку.

За результатами обговорення ухвалили рішення затвердити звіти аспірантів.

Кафедра харчових технологій вітає успіхи молодих дослідників і продовжує підтримувати їхній розвиток на шляху до наукових відкриттів та прикладних рішень для галузі.