+38 (04744) 3-43-82
Меню

ПРОФОРІЄНТАЦІЯ ПОТРІБНА ЩОБ НЕ РОБИТИ ВИБІР НАВМАННЯ

Складнощі у виборі професії та спеціальності бувають різні. В одних випадках людині цікаво все або дуже багато, і вона не знає – на чому зупинитися. В інших випадках - людина нічим не цікавиться і думає, що її ні до чого не тягне.

Саме тому 20-21 березня доценти кафедри харчових технологій Уманського НУС Андрій ЧЕРНЕГА та Катерина КАЛАЙДА відвідали школи Оратівської грамади Вінничини, Ірина ГАЙДАЙ та Людмила ХУДІК – Володарської громади  на Київщині.

 

Учні, не завжди розуміють, яку професію обрати, до якого ВУЗу вступити та взагалі, де шукати застосування власним талантам, оскільки вибір професії для кожної молодої людини – це вибір свого місця в житті, подальшого шляху навчання і праці.

 

Уманський національний університет садівництва (УНУС) – один з найстаріших ВУЗів в Україні, здійснює підготовку на 6 факультетах, готує спеціалістів за професіями, які постійно користуються попитом. Це аграрні, інженерні та економічні спеціальності.

 

Фахівці аграрної сфери завжди будуть затребувані на ринку праці. Особливо в нашій аграрній державі, серед природних багатств якої найродючіші землі і сприятливий клімат для сільського господарства. Незважаючи на складну ситуацію, сільське господарство продовжує залишатись локомотивом економіки та нарощувати свій потенціал на світовому аграрному ринку. 

 

Розповіли також про цікавий та перспективний формат навчання, який відкриває широкі можливості для молодого фахівця і стовідсотково гарантує можливість успішно навчатися, розвиватися, і стати частиною команди такого потужного підприємства – дуальну форму здобуття освіти.

 

Тому корисно для абітурієнтів було ознайомитись з можливістю отримати якісну і доступну освіту саме в Уманському НУС.

 

 Також запросили абітурієнтів на підготовчі курси до НМТ організовані Відділом доуніверситетської підготовки УНУС.

 

Розповіли старшокласникам про умови вступу та переваги навчання в Уманському НУС. Оскільки вибір професії для кожної молодої людини – це вибір подальшого шляху навчання і праці, свого місця в житті.

 

Профорієнтація потрібна щоб не робити вибір навмання, познайомитися з усіма варіантами, вибрати саме те заняття, в якому ви будете найбільш успішні.