+38 (04744) 3-43-82
Меню

ПРОФЕСІЙНИЙ ДІАЛОГ: ЕКСКУРСІЯ НА ПІДПРИЄМСТВО АТ «ВІТАМІНИ»

За ініціативи старшого викладача кафедри харчових технологій Ольги ДРОЗД спільно з гарантом ОП «Харчові технології» ОР «Бакалавр» Яною ЄВЧУК здобувачі ІІ курсу у рамках дисципліни «Харчова хімія» мали унікальну можливість відвідати діючі виробничі потужності підприємства АТ "Вітаміни", що спеціалізується на виробництві готових лікарських засобів у формі таблеток, таблеток вкритих оболонкою, розчинів, сиропів та інших лікарських форм. Фармацевтичне підприємство АТ «Вітаміни» виробляє лікарські засоби (вітамінно-мінеральні комплекси, ферментні препарати та інші), а також підприємство спеціалізується на виробництві дієтичних добавок. Метою екскурсії було ознайомлення майбутніх фахівців з виробничими дільницями і технологічними процесами, а також із загальними принципами роботи фармацевтичного підприємства, яке дотримується належної виробничої практики з виробництва лікарських засобів (Good Manufacturing Practice GMP).

Під час екскурсії учасники побачили різні етапи виробництва: підготовку сировини, процес таблетування, упаковку продукції та лабораторний контроль якості. Начальник цеху Олександр Харченко детально пояснив кожен етап, акцентуючи увагу на точності та послідовності у виконані  технологічних процесів та операцій, а також у необхідності дотримання специфічних умов температури, вологості та чистоти повітря у виробничих приміщеннях та зонах. Також студенти дізналися про вимоги до зберігання, транспортування виготовленої продукції і систему простежуваності кожної партії.

Наприкінці візиту учасникам розповіли про можливі перспективи працевлаштування на підприємстві та можливості проходження виробничої практики.

Загальні враження від заняття у всіх учасників залишились позитивними. Слід зазначити, що випускники університету успішно працюють на цьому виробництві, а керівництво підприємства розглядає можливість у потенційному працевлаштуванні майбутніх випускників кафедри харчових технологій.

Ольга ДРОЗД, старший викладач кафедри харчових технологій

Фото Анна ГОЦУЛЯК, студентка 21-т групи