+38 (04744) 3-43-82
Меню

Продовження циклу гостьових лекцій із залученням професіоналів із виробництва

Продовження циклу гостьових лекцій із залученням професіоналів із виробництва

17 лютого 2022 року  продовжено цикл гостьових лекцій для студентів інженерно-технологічного факультету, серед яких і здобувачі початкового (короткого) циклу вищої освіти за спеціальністю 181 Харчові технології.

Дисципліна "Технологія зберігання і переробки зерна" допомагає закріпити у здобувачів освіти знання і розуміння предметної області та професійної діяльності, навички здійснення безпечної діяльності, здатність контролювати режимами технологічних процесів, аналізувати стан галузі для підвищення ефективності виробництва та до розв’язання типових спеціалізованих задач і вирішення проблем у галузі харчових технологій на основі розуміння сутності їхнього виникнення.

Ефективність навчального процесу істотно підвищується за рахунок залучення професіоналів із виробництва, а більше – у наслідок інтеграції їх у новітні методи навчання. Прикладом такої співпраці є лекція для молодших бакалаврів спеціальності Харчові технології. Заняття відбувалось із використанням методу «мозкового штурму», а завдання для вирішення були надані начальником Вікторівської та Будищанської дільниці ТОВ Кононівський елеватор Матвієнко Наталією Петрівною. Суть методу полягає у вирішенні складної проблеми шляхом генерації різних ідей та варіантів. Група аналізуючи суть проблемної ситуації – генерує ідеї, які концентрує модератор. Далі – головні пропозиції модератор доповідає на розсуд аудиторії. За використання такого методу відбувається не тільки поглиблення теоретичних знань, а й розвиток цінних для сучасного виробництва навичок: здатність працювати в команді, генерувати ідеї, брати відповідальність, підтримувати діалог на професійному рівні, аргументувати прийняті рішення.

Запропонований варіант реалізації методу «мозкового штурму» із залученням виробничників-практиків був високо оцінений здобувачами, оскільки вони мали можливість не тільки вирішувати актуальні виробничі завдання, а й нагоду спілкування безпосередньо із потенційним роботодавцем. «Наближення навчального процесу до умов діючого виробництва – ефективний метод мотивування та підготовки здобувачів» – зазначила Наталія Петрівна за результатами проведеного заняття.

Окрім студентів, до лекції долучилися викладачі кафедри харчових технологій. Колектив кафедри висловлює вдячність нашим друзям і партнерам із виробництва та сподівається на довготривалу співпрацю у майбутньому!!!