ПРЕДСТАВНИК КАФЕДРИ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДОЛУЧИВСЯ ДО ПРЕЗЕНТАЦІЇ НАУКОВИХ ДОРОБОК НА ЗАХОДІ ОБЛАСНОГО РІВНЯ
Нещодавно у м. Черкаси відбувся захід «Наука та інновації Черкащини», присвячений Дню науки. Брали участь у заході провідні навчальні заклади області, представники обласної та регіональної адміністрації. Особливу зацікавленість серед відвідувачів виставки викликали експонати та зразки Уманського національного університету садівництва. Серед результатів наукової роботи факультетів та кафедр університету почесне місце мали зразки кафедри Харчових технологій.
«Не тільки отримати, а й раціонально використати сировинний потенціал - запорука успішного господарювання», – зазначено одним із відвідувачів виставки під час огляду зразків наукової діяльності кафедри харчових технологій. Особливістю експонатів, що надала кафедра харчових технологій була можливість провести їх сенсорну оцінку. Для відвідувачів відкривалась унікальна можливість скуштувати інноваційні борошняні кондитерські вироби, зокрема вироблені із малопоширених видів зернової сировини та такі, що збагачені продуктами перероблення плодів та овочів, цукати, варення, конфітюри. Особливе зацікавлення відвідувачів викликала дегустація унікальних плодово-ягідних вин.
Також у заході взяли участь і школярі, яким було цікаво отримати інформацію про можливості навчання в УНУС та потенційні можливості для подальшого кар’єрного росту.
В цілому участь у виставці склала позитивне враження, а живе спілкування між учасниками виставки є запорукою утворення нових та розвитку існуючих звʼязків та співпраці на полях наукової та освітньої діяльності.