+38 (04744) 3-43-82
Меню

ПРАКТИЧНІ ЗАНЯТТЯ НА ЕЛЕВАТОРНОМУ КОМПЛЕКСІ ТОВ «УМАНСЬКА ЗЕРНОВА КОМПАНІЯ»

22 травня відбулися практичні заняття на елеваторному комплексі ТОВ «Уманська зернова компанія». Заняття пройшли в рамках вивчення дисциплін «Технологія сушіння зерна», «Технологічне обладнання галузі». Учасниками заходу стали здобувачів вищої освіти ОР «Бакалавр» 31-т групи, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Харчові технології». Практичні заняття провели доценти кафкедри харчових технології Олена ЄРЕМЕЄВА та Валерія ЖЕЛЄЗНА.

Важливим моментом для майбутніх фахівців є поєднання теорії і практики. Здобуті знання та навички допоможуть закріпити теорію, яку здобувачі вищої освіти отримали на лекційних заняттях та підготують їх до реального застосування уже на виробництві.

Тематика заняття стосувалась теоретичних та практичних основ функціонування та автоматизації зерносушильного та зерноочисного обладнання.

Про особливості роботи підприємства, функціонування всіх ділянок елеватора, що складають основу технологічної схеми, принципи налаштування зерносушарок та їх обслуговування здобувачів вищої освіти проінформував технолог компанії НВТ-ТехнологіяЮрій ПАРИШКУРА.

Сучасний елеватор забезпечує виконання всіх операцій з максимальною ефективністю та надійним забезпеченням збереження зерна.

Даний елеватор надає повний спектр послуг з приймання, очищення, сушіння та зберігання зерна відповідно до затверджених стандартів.

Сушіння зерна до стандартної вологості, при якій забезпечується тривале та стабільне його зберігання на елеваторах одна з найважливіших операцій в післязбиральної обробки врожаю. Система автоматизації даного елеватора допомагає в повному обсязі стежити за роботою обладнання та управляти технологічними процесами зберігання та сушіння зерна в автоматичному режимі, практично без втручання обслуговуючого персоналу.

Здобувачі освіти ознайомилися з зерносушарками та мали можливість побачити твердопаливні теплогенератори на яких працюють зерносушарки, які мають ряд переваг – енергоефективні, економічні та допомагають утилізувати відходи виробництва.

На робочій башні елеватора студенти мали можливість побачити роботу норій, транспортерів, сепаратора.

Крім того, представники компанії розповіли про умови роботи та перспективи кар’єрного зростання своїх працівників, можливості проходження виробничої практики на даному підприємстві та подальшого працевлаштування випускників після завершення навчання.

Здобувачі задали багато практичних запитань та отримали на них змістовні відповіді.

Такі виїзні практичні заняття та подальша співпраця кафедри харчових технологій з виробничниками дозволить покращити якість практичної підготовки здобувачів вищої освіти та забезпечити здобуття ними відповідних фахових компетентностей за освітньою програмою «Харчові технології», необхідних для подальшої професійної діяльності.

Дякуємо генеральному директору компанії Євгенію КИСИЛЮ за співпрацю!