ОСОБЛИВОСТІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА ПАСХАЛЬНИХ ВИРОБІВ НА КАФЕДРІ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ
Напередодні великого свята Воскресіння Господнього, здобувачі вищої освіти ОПП «Харчові технології» в межах вивчення дисципліни «Технологія хліба, макаронних, кондитерських виробів та харчоконцентратів» вивчають технології виробництва пасхальних виробів.
Існує багато традицій, пов’язаних із святкуванням Великодня. Але невід’ємною її частиною є святкова випічка. Сьогодні можна зустріти безліч рецептур пасхальних виробів з різними добавками, і прянощами, і різноманітним оздобленням, у тому числі з асортименту європейських країн.
Під час проведення практичного заняття здобувачі мали можливість ознайомитися з ключовими аспектами коректного технологічного процесу виробництва високорецептурних здобних кондитерських виробів, порядком складання збалансованих рецептур, харчовими добавками, які поліпшують властивості тіста та готових виробів, параметрами зберігання готової продукції.
Ознайомившись із поставленим завданням практичного заняття, здобувачі виготовили пасхальні вироби: паску та пасхальні крафіни, а також проявили неабиякі майстерні здібності під час їх оздоблення.
Задля перевірки правильності виконання кожної технологічної операції, студенти робили ретельний фото та відео звіт всього процесу та, безпосередньо, готових виробів.
Яна ЄВЧУК, доцент кафедри харчових технологій