ОРГАНІЗАЦІЯ Й УПРАВЛІННЯ БІЗНЕСОМ У САДІВНИЦТВІ (навчання зі зберігання плодів)
В межах однойменного проєкту, що виконується в університеті за підтримки Японського агентства міжнародного співробітництва, на кафедрі харчових технологій відбулося навчання представниць громад Уманщини зі зберігання продукції садівництва.
Учасниці дізналися про сучасні способи зберігання плодів, ягід і винограду у звичайному холодильнику-фруктосховищі, а також у модифікованому та регульованому газовому середовищах.
Отримали практичні навички з визначення оптимального терміну збирання яблук і груш, оцінили щільність м’якуша пенетрометром, вміст крохмалу за йод-крохмальною пробою і сухих розчинних речовин рефрактометром.
Особливу зацікавленість викликала дегустація яблук сортів Айдаред, Голден Делішес, Моді, Ред Джонапринц, Ренет Симиренка, Хонейкрісп і Фуджі. За оцінкою аромату, хрусткості, твердості, соковитості і смаку найвищі показники отримали Моді, Хонейкрісп та Фуджі.
Подяка кафедрі плодівництва і виноградарства за надання плодів для дегустації.
Ольга ДРОЗД (фото: Валерія ЖЕЛЄЗНА)