Науково-педагогічне стажування за кордоном
Науково-педагогічне стажування за кордоном
У жовтні 2017 р. доцент кафедри технології зберігання і переробки зерна Катерина Костецька пройшла стажування на факультеті харчування людини Вроцлавського природничого університету (Польща).
Мета стажування – вдосконалення професійних викладацьких навичок відповідно до сучасних європейських стандартів, ознайомлення із методами роботи та перебігом навчального процесу і науково-дослідної роботи кафедри.
Науково-педагогічне стажування проходило в відділі наук про харчування на факультеті харчування людини під керівництвом завідувача закладу технології зерна, доктора хабілітат професора Зігмунта Гіла.
Заклад технології зерна має у використанні чотири навчально-наукові лабораторії з сучасним обладнанням.
У хімічній лабораторії було проведено визначення вмісту хімічних складників зерна і в зерново-борошняних продуктах переробки: білки всього, барвників, пентозанів всього і розчинних, клітковини та оцінку активності ензимів. У лабораторії виробництва макаронних виробів було визначено придатність сировини до виготовлення пресованих макаронів, а в борошномельній лабораторії – оцінку фізичних ознак зерна та здійснено лабораторний помел зерна.
У пекарній майстерні комплексно визначено властивості тіста з використанням апаратури фірми Brabender (farinograf, ekstensograf) та Шопен (mixolab) та виконано седиментаційні тести визначення якості глютену.
Особливо хочеться відзначити комфортні умови перебування й надзвичайно теплу та приязну атмосферу, створену колективом Вроцлавського природничого університету.
Катерина Костецька,
доцент кафедри технології зберігання і переробки зерна