НАУКОВІ ДОСЯГНЕННЯ ЧЛЕНІВ НАУКОВОГО ГУРТКА КАФЕДРИ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ
На кафедрі харчових технологій УНУС функціонує студентський науковий гурток. Займаючись науковою роботою, студенти досліджують властивості сировини, вивчають вплив технологічних прийомів на збереженість біологічної цінності продуктів харчування, розробляють нові види страв підвищеної цінності, удосконалюють технології виробництва продукції.
Студенти поряд із навчальною та науковою роботою проводять також і винахідницьку діяльність. Результатами цієї роботи стають патенти на корисні моделі. Так, на початку 2023 р. студенти 31-т групи Мельник Дар’я та Супрун Аліна у співавторстві отримали патент України на корисну модель способу лабораторного випікання хліба.
Катерина КОСТЕЦЬКА,
керівник студентського наукового гуртка
кафедри харчових технологій