+38 (04744) 3-43-82
Меню

Наукове співробітництво!!!

Уманський національний університет садівництва і Національний ботанічний сад ім. М. М. Гришка НАН України, виходячи із актуальності і важливості науково-практичних досягнень в сфері комплексних інтродукційних досліджень ефіроносних, технічних, пряно-смакових та овочевих груп рослин, їх апробації та впровадження у виробництво нетрадиційної сировини в якості смакових добавок, поліпшувачів, наповнювачів, тощо заключили договір про співпрацю!

Сторони домовились, що відділ культурної флори при Національному ботанічному саду ім. М. М. Гришка НАН України і кафедра технології зберігання і переробки зерна Уманського національного університету садівництва, докладуть зусилля для вирішення наступних питань:  

а) спільно розвивати і координувати наукові та технологічні дослідні проекти з питань вивчення, залучення та використання сировини ефіроносних, технічних, пряно-смакових та овочевих рослин в рамках даного договору;

б) створити систему обміну інформацією з науково-технічних проблем і питань логістичної підтримки; 

в) пошук замовників та впровадження результатів спільних досліджень;

г) здійснювати обмін науковими результатами, котрі отримані в процесі виконання подібних проектів (програм, грантів) для розвитку спільних досліджень відповідно до принципів, які попередньо закладені в підґрунтя науково-дослідного проекту;

д) організація та проведення спільних наукових, науково-практичних конференцій, семінарів, виставок; підготовка та видання наукової, науково-методичної та науково-популярної продукції.

Координатор і відповідальний виконавець від Уманського НУС Костецька Катерина Василівна, к. с.-г. н., доцента кафедри технології зберігання і переробки зерна, від Національного ботанічного саду ім. М. М. Гришка НАН України Ковтун-Водяницьку Світлану Михайлівну, к. б. н., н. с. відділу культурної флори.

В результаті наукового співробітництва розроблено патенти на корисну модель:

  1. Пат. 118832 Україна, МПК (2017.01) А 21D 8/00; А 218/02. Спосіб лабораторного випікання хліба пшеничного ароматного / Осокіна Н. М., Костецька К. В., Ковтун-Водяницька С.М. – № U 2017 02806; заявл. 27.03.17; опубл. 28.08.17, Бюл. № 16. – 4 с.
  2. Пат. 118833 Україна, МПК (2017.01) А 21D 8/00; А 218/02. Спосіб лабораторного випікання хліба пшеничного запашного / Костецька К. В., Андрущенко О.Л., Проворотний М.О. – № U 2017 02808; заявл. 27.03.17; опубл. 28.08.17, Бюл. № 16. – 4 с. 

Катерина Костецька,

доцент кафедри технології зберігання і переробки зерна