Наукове співробітництво!!!
Уманський національний університет садівництва і Національний ботанічний сад ім. М. М. Гришка НАН України, виходячи із актуальності і важливості науково-практичних досягнень в сфері комплексних інтродукційних досліджень ефіроносних, технічних, пряно-смакових та овочевих груп рослин, їх апробації та впровадження у виробництво нетрадиційної сировини в якості смакових добавок, поліпшувачів, наповнювачів, тощо заключили договір про співпрацю!
Сторони домовились, що відділ культурної флори при Національному ботанічному саду ім. М. М. Гришка НАН України і кафедра технології зберігання і переробки зерна Уманського національного університету садівництва, докладуть зусилля для вирішення наступних питань:
а) спільно розвивати і координувати наукові та технологічні дослідні проекти з питань вивчення, залучення та використання сировини ефіроносних, технічних, пряно-смакових та овочевих рослин в рамках даного договору;
б) створити систему обміну інформацією з науково-технічних проблем і питань логістичної підтримки;
в) пошук замовників та впровадження результатів спільних досліджень;
г) здійснювати обмін науковими результатами, котрі отримані в процесі виконання подібних проектів (програм, грантів) для розвитку спільних досліджень відповідно до принципів, які попередньо закладені в підґрунтя науково-дослідного проекту;
д) організація та проведення спільних наукових, науково-практичних конференцій, семінарів, виставок; підготовка та видання наукової, науково-методичної та науково-популярної продукції.
Координатор і відповідальний виконавець від Уманського НУС Костецька Катерина Василівна, к. с.-г. н., доцента кафедри технології зберігання і переробки зерна, від Національного ботанічного саду ім. М. М. Гришка НАН України Ковтун-Водяницьку Світлану Михайлівну, к. б. н., н. с. відділу культурної флори.
В результаті наукового співробітництва розроблено патенти на корисну модель:
- Пат. 118832 Україна, МПК (2017.01) А 21D 8/00; А 21D 8/02. Спосіб лабораторного випікання хліба пшеничного ароматного / Осокіна Н. М., Костецька К. В., Ковтун-Водяницька С.М. – № U 2017 02806; заявл. 27.03.17; опубл. 28.08.17, Бюл. № 16. – 4 с.
- Пат. 118833 Україна, МПК (2017.01) А 21D 8/00; А 21D 8/02. Спосіб лабораторного випікання хліба пшеничного запашного / Костецька К. В., Андрущенко О.Л., Проворотний М.О. – № U 2017 02808; заявл. 27.03.17; опубл. 28.08.17, Бюл. № 16. – 4 с.
Катерина Костецька,
доцент кафедри технології зберігання і переробки зерна