НАУКА І ВИРОБНИЦТВО: СИНЕРГІЯ УСПІХУ ТОВ "МОШУРІВСЬКИЙ КОНСЕРВНИЙ ЗАВОД"
У сучасних умовах промислового розвитку України науково-виробниче співробітництво набуває особливого значення. Вдалим прикладом такої співпраці є діяльність ТОВ "Мошурівський консервний завод" з Уманським національним університетом.
Завдяки взаємодії із науковими установами та технологічними центрами, підприємство ТОВ "Мошурівський консервний завод" активно впроваджує інновації у виробництво плодоовочевої консервації. Одним із ключових напрямів стало удосконалення рецептур закусочних консервів для збереження максимальної кількості корисних речовин у продукції без використання штучних консервантів.
Не менш важливою складовою співпраці є організація регулярних дегустацій — як наукових, так і споживчих. Саме таку дегустацію було проведено на кафедрі харчових технологій за участі експертів докторів наук: Анастасії ТОКАР, Ірини ЗАМОРСЬКОЇ, Олени ВАСИЛИШИНОЇ та доцентів Ірини ГАЙДАЙ, Катерини КАЛАЙДИ та Людмили ХУДІК і потенційних партнерів від ТОВ "Мошурівський консервний завод" в особі директора Петра ДРОВОСІКА.
Під час проведеної дегустаційної сесії учасники високо відзначили гармонійний смак, натуральність інгредієнтів та високу якість упаковки.
Консерви виготовлені без штучних добавок, з локальних екологічно чистих інгредієнтів.
Дане иробництво консервів сертифіковане за міжнародними стандартами, зокрема ISO 22000 та системою HACCP, що гарантує якість і безпечність продукції на всіх етапах виробництва.
Такий синтез практичного досвіду та наукового підходу — прекрасний приклад співпраці освіти й виробництва.
Такі партнерські дегустації — надзвичайно цінне джерело інформації, адже дозволяють побачити продукт очима споживача та виявити сильні й слабкі сторони ще до виходу на ринок. А якщо до цього додати впровадження наукових розробок кафедри, то виробництво отримує реальну конкурентну перевагу: нові рецептури та технології.
ТОВ "Мошурівський консервний завод" доводить, що наука і виробництво — це не паралельні світи, а потужний тандем, для створення сучасних орієнтирів якості у харчовій промисловості.
Ірина ГАЙДАЙ, Катерина КАЛАЙДА,
доценти кафедри харчових технологій