+38 (04744) 3-43-82
Меню

МОДЕЛЮВАННЯ ВИРОБНИЧОГО ПРОЦЕСУ ВИГОТОВЛЕННЯ СОЄВОГО МОЛОКА У ЛАБОРАТОРНИХ УМОВАХ

 

На лабораторному занятті з дисципліни «Технологія комбікормів» здобувачі освіти 41-тз групи виготовляли соєве молоко у лабораторних умовах.

Соєве молоко – рослинне молоко, що виробляється з соєвих бобів.

За амінокислотним складом соєвий білок наближається до білка тваринного походження і добре засвоюється організмом людини і тварин. Крім того, у сої містяться жири, вуглеводи, мінеральні речовини, вітаміни. Такі цінні компоненти сої дозволяють широко використовувати продукти її переробки у харчуванні людини та годівлі тварин, також мають високу поживну цінність і засвоюваність.

Соя та продукти її переробки використовуються для годівлі всіх видів сільськогосподарських тварин (птиці, свиней, великої рогатої худоби) у вигляді макухи, шроту, молока тощо. Одним із ефективних напрямків використання сої у раціонах тварин є згодовування її у вигляді соєвого молока, що набуває поширення у даний час.

Таким чином, «соєве молоко» є чудовим замінником коров’ячому оскільки його собівартість в десятки разів нижча, а біологічна цінність – висока.

 

Валерія Желєзна, доцент кафедри технології зберігання і переробки зерна