+38 (04744) 3-43-82
Меню

Лекційне заняття англійською мовою з дисципліни «Технологія хліба, макаронних, кондитерських виробів та харчоконцентратів»

В межах вивчення дисципліни «Технологія хліба, макаронних, кондитерських виробів та харчоконцентратів» доценткою кафедри харчових технологій Яною ЄВЧУК для здобувачів III курсу ОПП «Харчові технології» проведено лекційне заняття англійською мовою на тему «Types and characteristics of food concentrates».

Нині в Україні досить швидких темпів розвитку набула харчоконцентратна галузь. Це пов’язано з багатьма аспектами життя сучасної людини, передусім, з дефіцитом часу. Особливої популярності набувають продукти швидкого (миттєвого) приготування (Fast Food), які не потребують великих затрат часу для їх приготування. Асортимент продукції харчоконцентратної галузі невпинно розширюється, а виготовлення харчоконцентратних продуктів, на теренах нашої держави, відбувається як на потужних спеціалізованих підприємствах так і на підприємствах продтоварів середньої або малої потужності. Перспективними напрямами розвитку галузі є створення продуктів дієтичного та профілактичного призначення, подовження термінів зберігання готової продукції, використання нетрадиційної сировини з метою розширення асортименту виробів.

Під час проведення заняття лекторка акцентувала увагу на ключових питаннях технологічного процесу виробництва харчових концентратів, ознайомила здобувачів з класифікацією та асортиментом харчоконцентратної продукції, яка виготовляється на провідних підприємствах України – ТзОВ «Галка ЛТД», ПАТ «Enni FOODS», ПрАТ «Дніпровський комбінат харчових концентратів», ВАТ «Лантманнен АКСА», ПрАТ «Екотехніка», ПАТ «Хорольський комбінат дитячих продуктів», тощо.

Важливо, що інформація, розглянута під час лекційного заняття, стане у нагоді здобувачам під час вивчення освітніх компонент пов’язаних з інноваційними технологіями харчових виробництв, а також під час виконання курсових проєктів та кваліфікаційної роботи.

 

Яна ЄВЧУК, доцент кафедри харчових технологій