СТУДЕНТСЬКА ОЛІМПІАДА ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 181 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ З МЕТОЮ ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ПІДГОТОВКИ КВАЛІФІКОВАНИХ ФАХІВЦІВ
З метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошуку обдарованої студентської молоді та стимулювання їхньої творчої праці, активізації науково-дослідної роботи студентів університету в листопаді 2024 р. на кафедрі харчових технологій відбулась студентська олімпіада зі спеціальності 181 "Харчові технології". В олімпіаді приймали участь студенти першого та другого рівнів вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології».
Для студентів було запропоновано два завдання, що вимагали як знання фактичного матеріалу, так і навичок логічного мислення. Олімпіада проводилася за допомогою платформ Moodle (https://moodle.udau.edu.ua/course/view.php?id=1917) та в аудиторії кафедри харчових технологій.
Першим завданням були тестові запитання з харчових технологій. Друге завдання представлене у вигляді запитань, яке стосувалось певної технології харчових виробництв з описом: сировини, що використовується; принципової технологічної схеми виробництва; характеристики окремих технологічних стадій; призначення технологічних процесів; основних фізико-хімічних змін, що відбуваються при цьому та їх вплив на якість готової продукції. Як результат праці здобувача над другим завданням була підготовка презентації з доповіддю.
Результати олімпіади засвідчують, що всі її учасники на достатньому рівні оволоділи навичками використовувати набуті знання для виконання теоретичних завдань в межах навчальної програми.
Переможцями І туру Всеукраїнської олімпіади серед здобувачів вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології у 2024/2025 н. р. стали:
І-ше місце
Клименко Світлана Олексіївна – 31-т
ІІ-ге місце
Баланюк Дарія Романівна – 21-т
ІІІ-тє місце
Дмитренко Ольга Вікторівна – 11-т
Димура Станіслав Олександрович – 41-т