+38 (04744) 3-43-82
Меню

ДІАЛОГИ ЗІ СТЕЙКГОЛДЕРАМИ: ЗУСТРІЧ З РОБОТОДАВЦЕМ – ЗАСНОВНИКОМ ТОВ «ОЛИС»

9 червня 2023 року в Уманському національному університеті садівництва відбулася зустріч з роботодавцем – засновником ТОВ «ОЛИС» Олександром ВЕРЕЩИНСЬКИМ. Організатор зустрічі – гарантка ОПП «Харчові технології» ОР «Бакалавр» Яна ЄВЧУК. До заходу долучилися декан інженерно-технологічного факультету Олександр ПУШКА, науково-педагогічні працівники кафедр харчових технологій та агроінженерії, а також  здобувачі вищої освіти.

Мета проведеної зустрічі – налагодження тісної комунікації між Закладом вищої освіти, науково-педагогічними працівниками профільних кафедр, здобувачами та бізнес-середовищем. Вагомим фактором проведеного заходу стало інформування присутніх про запити роботодавців щодо вмінь працівників, відкриті вакансії, посередництво у становленні прямої взаємодії бізнесу з факультетом та випусковими кафедрами, формуванням у майбутніх молодих фахівців навичок, теоретичних та практичних знань і умінь, необхідних для успішного працевлаштування, кар’єрного розвитку та старту підприємницького успіху.

ТОВ «ОЛИС» є українським виробником якісного та надійного обладнання для перероблення зерна в таких сегментах: очищення зерна, сортування та транспортування, виробництво борошна і круп, лабораторне обладнання. Наразі підприємство випускає понад 200 найменувань обладнання для зернопереробної промисловості та має виробничі потужності для збільшення кількості одиниць готової продукції.

На відкритті зустрічі до присутніх звернувся завідувач кафедри харчових технологій Андрій ЧЕРНЕГА, який акцентував увагу на тому, що тема сьогоднішнього діалогу є вкрай актуальною. «Завдання науково-педагогічних працівників, які залучені до викладання профільних освітніх компонент ОПП «Харчові технології», – наповнити освітню програму найціннішою інформацією та зробити її максимально адаптованою до потреб компанії-роботодавців. Тому, діалоги зі стейкголдерами, є важливим елементом якісної роботи нашої кафедри», – наголосив Андрій ЧЕРНЕГА,

Гарантка ОПП «Харчові технології», координаторка дуальної форми здобуття освіти в Уманському НУС, доцентка кафедри харчових технологій Яна ЄВЧУК подякувала гостю за таку важливу подію, а присутнім – за виявлений інтерес. «Я переконана, що наша подальша співпраця буде цікавою і змістовною, як в плані вдосконалення освітньо-професійної програми, так і в плані проведення спільних наукових наукових досліджень, а подібні діалоги неабияк потрібні як представникам бізнесу, так і студентам та викладачам», – підкреслила Яна ЄВЧУК.

Також усіх присутніх привітав декан інженерно-технологічного факультету Олександр ПУШКА. «Подібний формат зустрічей буде дуже корисним, передусім, студентам, адже вони зможуть реально оцінити свої перспективи та дізнатися про нові професійні можливості. Ми неабияк зацікавлені в тому, щоби наші випускники були затребуваними та конкурентоспроможними фахівцями, в першу чергу, на теренах нашої держави, що неабияк буде доречним у відбудові та розвитку України після війни», – акцентував Олександр ПУШКА.

Надалі про всі нюанси роботи підприємства розповів гість заходу –Олександр ВЕРЕЩИНСЬКИЙ. «Серед напрямків, що розвиваються, особлива увага приділяється контролю якості зерна та продуктів його переробки. Результати докладених зусиль втілені в більш ніж 20-ти найменуваннях лабораторних приладів, що серійно випускаються. З гордістю повідомляємо, що в Україні, яка є найбільшим світовим виробником зерна, кожна лабораторія оцінки його якості працює на обладнанні нашого виробництва! На нашому підприємстві впроваджено та використовуються найсучасніші технології проектування, конструювання та обробки металів, а також управління якістю та підприємством в цілому. Технологічний рівень та організація нашого виробництва дозволяє забезпечити високу якість виробів за переконливими цінами та постачати їх більш ніж у 25 країн близького та далекого зарубіжжя. Зусилля, які докладаються протягом двадцяти років, дозволили нам завоювати цю довіру. «ОЛИС» розпочинає постачати обладнання замовникам, не дивлячись на складність ситуації в Україні, зокрема з логістикою. У зв’язку з початком бойових дій на території Одеської та інших областей України ми були вимушені призупинити роботу нашого заводу, хоча і працювали до останнього. Оскільки наразі ситуація в Одесі трохи стабілізувалася, було прийнято рішення поновлювати діяльність та максимально, за можливості, здійснювати постачання обладнання для очищення зерна, виробництва круп, лабораторного та іншого нашим замовникам», – зазначив Олександр ВЕРЕЩИНСЬКИЙ.

Під час розмови потенційний роботодавець окреслив компетентності, яких потребує його підприємство від випускників програми, ознайомив з місцями можливого працевлаштування, поділився історіями про свій професійний шлях. Фахівець продемонстрував відеоролик своєї компанії, розповів про власні обов’язки та відповів на різноманітні запитання усіх присутніх, що створило атмосферу конструктивного діалогу, обміну знаннями та досвідом.

Як зазначила організатор зустрічі Яна ЄВЧУК, напрацьовані результати діалогу можна буде використати для покращення якості викладання освітніх компонент, практичного наповнення освітнього процесу, підготовки фахівців, які будуть успішними та затребуваними на ринку праці.

Колектив інженерно-технологічного факультету та кафедри харчових технологій щиро вдячні пану Олександру ВЕРЕЩИНСЬКОМУ за змістовну зустріч, бажають подальшого процвітання та успіхів підприємству і висловлюють надію на продовження успішної співпраці на благо наших спільних інтересів.

 

Доцент кафедри харчових технологій

Яна ЄВЧУК