ЧЕРГОВЕ ЗАНЯТТЯ ПРОВЕДЕНО ІЗ ЗАЛУЧЕННЯМ ФАХІВЦІВ ІЗ ВИРОБНИЦТВА
Нині здобуття вищої освіти вимагає тісних контактів із виробництвом, зважаючи на стрімку динаміку його розвитку. Науково-педагогічні працівники кафедри харчових технологій систематично залучають представників виробництва до проведення як лекційних так і лабораторних занять.
В рамках виконання обовʼязкового освітнього компонента Технологічне обладнання галузі освітньої програми Харчові технології першого бакалаврського рівня вищої освіти, проведена лабораторна робота із залученням Діани Пустовіт - завідувача виробництва борошномельного заводу (м. Тернопіль).
Спілкування потенційного роботодавця стало можливим за використання технологій дистанційного звʼязку.
Унікальність завдань лабораторної роботи полягали у тому, що вони були надані запрошеним фахівцем із виробництва. Здобувачі позитивно оцінили таку практику, виявили бажання до подальшого її використання. Окрім виконання завдань, наближених до умов виробництва, здобувачі мали можливість задати питання представникові від виробництва. Найбільше здобувачів зацікавило рівень відповідальності сучасного керівника, особливості посадових обовʼязків, вагомість навичок та знань для сучасних умов виробництва.
В цілому практика залучення роботодавців за використання дистанційних видів звʼязку була високо оцінена всіма учасниками зустрічі.