I етап Всеукраїнської студентської олімпіади
29 лютого на виконання Наказу Міністерства освіти і науки України від 27.11.2015 року №1247 «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2015/2016 н. р.» і Наказу ректора Уманського національного університету садівництва від 11.01.2016 року. відбувся I етап Всеукраїнської студентської олімпіади з профільних навчальних дисциплін для напряму підготовки «Харчові технології».
В олімпіаді взяли участь 19 студентів 4-го курсу
Учасникам було запропоновано два завдання, що вимагали як знання фактичного матеріалу, так і навичок логічного мислення. В першому завданні необхідно було дати відповідь на три запитання. Перше з яких стосувалось певної технології харчових виробництв з описом: сировини, що використовується; принципової технологічної схеми виробництва; призначення технологічних процесів; основних фізико-хімічних змін, що відбуваються при цьому та їх вплив на якість готової продукції. До відповіді на друге запитання студенти підходили творчо, порівнюючи процеси та закономірності різних харчових технологій. Даючи відповідь на третє запитання студенти описували певний із методів визначення харчових виробництв. Друге завдання були тести з технології харчування.
Рішенням комісії у складі Ніни Осокіної (голова), Наталії Мамелюк, Катерини Костецької, Лариси Новак, Яни Євчук, Олени Єремеєвої та Володимира Новікова (члени комісії) було визначено переможців олімпіади:
I – Вадим Стародуб, 42-тз група
ІІ – Софія Попова, 42-тз група
ІІІ – Ярослав Сесь, 42-тз група
ІІІ – Дмитро Рибак, 42-тз група
Колектив кафедри вітає переможців олімпіади, висловлює подяку за участь і проявлену ерудицію всім її учасникам та бажає подальших наукових здобутків!