Участь викладачів кафедри технологій харчових продуктів у Міжнародній конференціії
30 листопада 2021 року в рамках проєкту програми ЄС ЕРАЗМУС+ Жан Моне Модуль (620521-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE) у Національному університеті харчових технологій, м. Київ, дистанційно, у форматі zoom-конференції відбулася І Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні».
Викладачі кафедри технологій харчових продуктів Уманського НУС, зокрема професор Ірина Заморська, професор Анастасія Токар, доцент Олена Василишина, доцент Людмила Матенчук брали активну участь в роботі конференції.
Конференція проводилась в межах таких секцій:
- Досвід країн Європейського Союзу у сфері виробництва та регулювання використання харчових добавок.
- Виробництво харчових добавок: технологічні, екологічні та економічні питання.
- Досвід використання та регулювання харчових добавок у різних галузях харчової промисловості.
- Регулювання використання харчових добавок в органічному виробництві.
Доповіді супроводжувались онлайн-презентаціями з наступними сесіями запитань/відповідей. У ході доповідей учасники презентували наукові дослідження, технічні рішення та методологічні розробки. Секційні засідання проходили у формі презентацій. Під час жвавої дискусії учасники конференції, викладачі, аспіранти та студенти обговорювали різноманітні питання пов’язані з пошуком інноваційних шляхів виробництва та застосування харчових добавок як в Україні так і за кордоном.
Активне обговорення важливих питань галузі відбувалось під час роботи підсумкового пленарного засідання наприкінці заходу.
Дякуємо співорганізаторам конференції за надану можливість поглибити свої знання у сфері харчових технологій.
Олена ВАСИЛИШИНА,
доцент кафедри технологій харчових продуктів