Участь кафедри технологій харчових продуктів у Міжнародній Осінній Школі Жана Моне
У рамках проєкту програми ЄС ЕРАЗМУС+ Жан Моне Модуль (#620521-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE) 29 листопада 2021 року в Національному університеті харчових технологій, м. Київ, дистанційно, у форматі zoom-конференції працювала перша Міжнародна Осіння Школа Жана Моне «Регулювання використання харчових добавок: імплементація Європейських підходів». Активно до роботи Школи долучились і викладачі кафедри технологій харчових продуктів Уманського НУС.
З вітальним словом виступив Олександр Шевченко, ректор Національного університету харчових технологій (НУХТ); Сергій Токарчук, проректор з наукової роботи НУХТ; Оксана Кочубей-Литвиненко, директор навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ; Петро Крайнік, експерт Національного Еразмус+Офісу в Україні; Ілона Міцейкене, Радник члена Литовського Сейму з питань освіти та соціальних питань, Литва; Володимир Ковбаса, координатор проекту, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ.
Під час роботи Школи були представлені доповіді фахівців та учених з країн Європейського Союзу, провідних закладів вищої освіти України, представників компаній харчової промисловості.
Наприкінці заходу відбулось проведення Круглого столу, де активно обговорили важливі питання галузі.
Робочими мовами заходу були українська та англійська.
Висловлюємо щиру подяку організаторам заходу за можливість приєднатись до вирішення важливих питань сьогодення харчової промисловості та вдосконалення свого професійного рівня.
Катерина КАЛАЙДА, доцент кафедри технологій харчових продуктів