Лабораторне заняття майбутніх технологів з дисципліни «Вступ до фаху» на кафедрі технологій харчових продуктів Уманського НУС
Для цьогорічних першокурсників спеціальності «Харчові технології» знайомство з обраним фахом розпочалось із серйозної роботи – на першому лабораторному занятті з дисципліни «Вступ до фаху» вони опановували органолептичну оцінку м’яса, що є першочерговим етапом експертизи м’ясної сировини як у промисловому виробництві, так і в закладах громадського харчування чи ресторанного господарства.
Студенти досліджували три види продукції: охолоджену курятину, охолоджену свинину та розморожену яловичину. Аналізували запах, зовнішній вигляд і свіжість м’яса за станом бульйону, порівнювали результати, робили висновки.
Студенти з допитливістю почали знайомство з своєю майбутньою професією. Сподіваємось, в подальшому навчання стане ще більш захоплюючим, адже обрана ними спеціальність дійсно цікава і соціально необхідна.
Людмила Худік,
викладач кафедри технологій харчових продуктів