+38 (04744) 3-43-82
Меню

Результати виконання індивідуальних лабораторних занять в умовах дистанційного навчання

Дистанційне навчання студентів  здійснювалось завдяки використанню всіх технічних та інформаційних засобів, але і використання  знань, здобутих під час лабораторних занять теж можливо.  На кафедрі технологій харчових продуктів Уманського НУС результативно та цікаво проходили  лабораторні заняття  в дистанційному форматі. Так, зі  студентами  41-тз групи було проведено лабораторне заняття в дистанційному режимі  з дисципліни «Технологія оздоровчих харчових продуктів». Тема роботи: Використання їстівних грибів у функціональному харчуванні (викладач Тетяна Волкова). 

  Вчені переконані, що уже найближчим часом білкові продукти з їстівних грибів відіграють важливу роль в істотному збільшенні ресурсів білку в світі.

Безумовною перевагою культивованих грибів є те, що це — екологічно чиста сировина. При їх вирощуванні отрутохімікати, пестициди практично не використовуються.

Основними видами перероблення грибів є: сушіння, маринування, відварювання, засолювання. Гриби за своїм біохімічним складом є досить цінним, порівняно з іншими харчовими продуктами, видом сировини з високим природним вмістом функціональних інгредієнтів. Разом із тим, не всі частини гриба рівноцінні за своїм харчовим значенням - найбільш якісними є біокомпоненти, що містяться у шапках грибів. Тому при розробленні технології отримання грибних напівфабрикатів незалежно від виду грибів їх доцільно переробляти, попередньо відділивши ніжки від шапок, і для кожної з цих анатомічних частин добирати оптимальні значення параметрів процесу.

Згідно нормативної документації, студенти в домашніх умовах виготовили консерви «Шампіньони мариновані».

На лабораторному занятті була досягнута мета заняття – студенти   ознайомилися з методами консервування їстівних грибів.

Тетяна Волкова, викладач кафедри технологій харчових продуктів