Підготовка до Великодня: майстер-клас приготування сирної паски
У 2021 році Великдень у православних припадає на 2 травня. За традицією до свята Великодня прийнято готувати великодні паски.
Серед великодніх страв на святковому столі неодмінно повинна бути сирна паска. Рецепти паски бувають різні, але головний компонент у будь-якого з них – протертий сир, до якого додають вершкове масло, сметану або вершки, яйця (або тільки жовтки) і цукор. У Великдень можна покласти родзинки, цукати, сироп від варення, лимонну цедру, корицю – все залежить від вашого смаку. Сирні паски бувають сирі, варені і заварні. Вони схожі за складом і смаком, але роблять їх по-різному.
Тож готуючись до Великодня, розпочинаємо ряд майстер-класів з підготовки до свята.
На кафедрі технологій харчових продуктів Уманського НУС викладачем Оленою Назаровою було проведено майстер-клас приготування сирної паски. Вона професійно розповіла та показала технологію, тонкощі приготування цієї святкової страви. Знайомтесь з відео на youtube-каналі нашої кафедри за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Y5VRsemQ_E0
Тепер ви знаєте всі секрети приготування смачної і ніжною сирної паски. Так що вибирайте вподобаний рецепт і експериментуйте!