+38 (04744) 3-43-82
Меню

Дослідження якості ковбасних виробів

 26 березня 2021 року на кафедрі технологій харчових продуктів Уманського НУС була проведена лабораторна робота з дисципліни «Технологія м’яса, м’ясопродуктів та риби» по визначенню деяких органолептичних  показників якості ковбасних виробів та визначенню вмісту вологи в ковбасних виробах. У результаті проведення лабораторної роботи студенти вивчили водозв’язувальні властивості м’яса та їх вплив на вихід та якість ковбас. На лабораторне заняття для дослідження було представлено чотири види ковбас: варені, варено-копчені, копчені та сиров’ялені.

Завершальним етапом лабораторного заняття стало обговорення результатів досліду та дегустація і органолептична оцінка представлених зразків. Викладач Зінаїда Харченко дала рекомендацію з правильним вибором ковбасних виробів, з точки  зору споживача. Порадила звертати увагу на упакування, на терміни зберігання, на виробника, на назву і склад продукту, а також на стандарт виробництва ковбасного виробу.

Зінаїда Харченко, викладач кафедри технологій харчових продуктів