Чергова зустріч з стейкхолдерами ресторанного бізнесу
Ефективною формою співпраці з роботодавцями щодо пошуку претендентів на вакантні робочі місця є проведення презентацій для забезпечення можливості прямих контактів потенційних стейкхолдерів з випускниками університету, створення умов для ефективного працевлаштування та розвитку професійної кар’єри молодих фахівців.
Викладачами кафедри технологій харчових продуктів інженерно-технологічного факультету Уманського НУС була організована зустріч студентів з адміністратором готельно-ресторанного комплексу «ZASTAVA» Юлією Вербілович. Комплекс «ZASTAVA» позиціонується на ринку ресторанного бізнесу як один із найкращих закладів європейської та української кухні. Свідченням цього є отримана нагорода “Travellers choice 2020” від найбільшого американського сайту-планеру подорожей TripAdvisor, згідно з якою ресторан входить до переліку 10% найкращих ресторанів світу.
Представниця потенційних стейкхолдерів презентувала концепцію ресторанних послуг закладу, розповіла студентам про потужну команду висококваліфікованого персоналу, яку вона представляє і які завзято й віддано роблять усе для забезпечення високого рівня сервісу та задоволення найвибагливіших клієнтів. Цікавою та змістовною була інформація про сучасні тенденції ресторанного бізнесу в Україні та креативні підходи щодо вдосконалення та підвищення технологій харчування .
У жвавій дискусії студенти отримали відповіді на питання стосовно подання резюме, проведення співбесіди під час прийому на роботу, подальшого кар’єрного росту та вимог сучасного роботодавця до потенційного працівника. Щодо останнього – це, безумовно, бажання працювати, в тому числі й у команді, самовдосконалюватися, а також дисциплінованість, відповідальність, комунікабельність, професіоналізм та здатність до навчання.
О.С. Рибчак, доцент кафедри технологій харчових продуктів