Секційне засідання студентської наукової інтернет-конференції на кафедрі технологій харчових продуктів
В онлайн режимі 23 квітня 2020 року кафедрою технологій харчових продуктів Уманського НУС було проведено секційне засідання студентської наукової інтернет-конференції, яка приурочена до 120-річчя від дня народження видатного вченого і педагога у галузі землеробства С.С. Рубіна.
В доповідях та презентаціях висвітлювались питання розширення асортименту та удосконалення технології виготовлення харчових продуктів з використання нетрадиційної сировини в харчовій промисловості, вдосконалення технології зберігання рослинної сировини й оцінка якості та безпечності отриманої продукції.
В роботі секції взяли участь викладачі кафедри та студенти інженерно-технологічного факультету.
Керівник секції – Ірина Заморська, д.т.н., завідувач кафедри
Керівник гуртка – Альона Заболотна, ст. викладач
Староста гуртка – Аліна Лобода, студентка 41-т групи
На високому науковому та технічному рівнях з науковими доповідями ознайомили учасників конференції студенти 11-мт та 11-мтх груп.
Зі змістовними оглядовими статтями виступили студенти 41-т, 21-кт, 31-т та 11-кт груп.
Найкращими визнані доповіді:
I місце
- Анастасія Петруха. Заморожування плодів – перспективний спосіб переробки (студентка 31-т групи). Керівник – викладач Пиркало В.В.
- Анастасія Сасс. Якість заморожених ягід суниці за попередньої обробки в розчині мальтодекстрину (студентка 41-т групи). Керівник – д.т.н. доцент Заморська І.Л.
- Євген Бровар. Хіміко-технологічна оцінка сировини для виготовлення медових напоїв (студент 11м-т групи). Керівник – д. с.-г. н., професор Токар А.Ю.
II місце
- Дмитро Губін. Технології виробництва фруктових чипсів (студент 41-т групи). Керівник – к.т.н. ст. викладач Гайдай І.В.
– Аліна Лобода. Швидкозаморожені овочеві суміші для перших страв (студентка 41-т групи). Керівник – к.с.-г. н., ст. викладач Заболотна А.В.
- Наталія Кривда. Вміст аскорбінової кислоти і поліфенолів у напоях з чорної смородини ( студентка 11м-т групи). Керівник – д. с.-г. н., професор Токар А.Ю.
III місце
– Ольга Фурлет. Функціональні напої на основі горіхоплідної сировини (студентка 11м-тх групи). Керівник – к.с.-г. н., ст. викладач Заболотна А.В.
- Олександр Цибенко. Використання заморожених плодів вишні у виробництві кулінарної продукції (студент 11м-тх групи). Керівник – к.с.-г.н. доцент Василишина О.В.
Дякуємо всім учасникам за активну участь та цікаві змістовні доповіді. Бажаємо нових наукових звершень!
Колектив кафедри технологій харчових продуктів