+38 (04744) 3-43-82
Меню

Впровадження інтерактивних методів навчання в навчальний процес

Для забезпечення якісно нового рівня професійної підготовки майбутніх фахівців в галузі харчових технологій, які зможуть швидко реагувати на зміни своєї професійно-виробничої діяльності, потрібно застосовувати інноваційні підходи навчання до проведення практичних занять. Тому, особливості викладу і вивчення дисципліни «Стандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю» та сучасні тенденції щодо застосування різних форм практичних занять є актуальними і необхідними.

З цією метою на кафедрі технологій харчових продуктів Уманського НУС доцентом Оленою Рибчак було проведено практичне заняття на тему: «Впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів НАССР: переваги для України» з використанням сучасних інтерактивних методів навчання, такого як – кейс-метод або метод аналізу конкретних ситуацій.

Використовуючи даний метод під час заняття студенти проаналізували внутрішні і зовнішні переваги впровадження системи на харчових підприємствах, розібралися з процедурою впровадження системи HACCP та в ході дискусії запропонували оптимальні шляхи її впровадження на вітчизняних підприємствах.

Впровадження в навчальний процес інтерактивних технологій проведення практичних занять сприятимуть співпраці студента та викладача, творчому підходу до навчального процесу та забезпеченню сприятливої емоційної атмосфери під час проведення практичного заняття.

Олена Рибчак, доцент кафедри технологій харчових продуктів