Секційне засідання Всеукраїнської студентської наукової конференції на кафедрі технології зберігання і переробки плодів та овочів на честь 175-річчя Уманського національного університету садівництва
Кафедра технології зберігання і переробки плодів та овочів працювала за напрямом секції «Технологія зберігання і переробки плодів та овочів».
В роботі секції взяли участь 32 студенти інженерно-технологічного факультету та факультету менеджменту, а також викладачі кафедри, які є їх науковими керівниками. Керівник секції – професор Анастасія Токар, керівник гуртка – ст. викладач Альона Заболотна , староста гуртка – Ольга Ткачук.
На високому науковому та технологічному рівнях з науковими доповідями виступили студенти 11-мт і 12-мт групи.
Зі змістовними оглядовими статтями виступили студенти 41-т, 21-кт, 31-т, 31-тз, 31-гр та 11-кт груп.
В доповідях та презентаціях висвітлювались питання розширення асортименту та удосконалення технології виготовлення консервів з плодів та овочів, використання нетрадиційної сировини в харчовій промисловості, вдосконалення технології зберігання рослинної сировини й оцінка якості та безпечності отриманої продукції.
Доповіді студентів супроводжувались презентацією матеріалу на екрані мультимедійного проектора.
Найкращими визнані доповіді:
- Удосконалення асортименту та якості овочево-фруктових консервів для дієтичного харчування
Доповідач – студ. 11-мт групи Музиченко О.В.
Керівник – к.с.-г.н., доцент Матенчук Л.Ю.
- Аналіз показників якості ягід технічних сортів винограду в період дозрівання
Доповідач – студ. 41-т групи Ковальчук О.О.
Керівник – к.т.н., доцент Гайдай І.В.
- Виробництво фруктових соків в потоці
Доповідач – студ. 41-т групи Очеретна А.Л.
Керівник – викладач Миронюк С.С.
Також були відзначені доповіді студентів:
- Особливості виготовлення консервів для дієтичного харчування на овочевій основі
Доповідач – студ. 12-мт групи Шаповал М.А.
Керівник – к.с.-г.н., доцент Матенчук Л.Ю.
- Удосконалення технології виготовлення фруктових напоїв функціонального призначення
Доповідач – студ. 31-т групи Мороз А.Ю.
Керівник – к. с.-г. н., доцент Калайда К.В.
- Стерилізування консервів в горизонтальних автоклавах
Доповідач – студ. 41-т групи Кривда Н.О.
Керівник –викладач Миронюк С.С.
- Оцінка якості сировини для виготовлення салатів
Доповідач – студ. 11-мт групи Алексійчук Ю.В.
Керівник –д. с.-г.н., професор Токар А.Ю.
- Нові технології зберігання плодів кісточкових культур
Доповідач – студ.41-т групи Ткачук О.П.
Керівник – к. с.-г. н., доцент Василишина О.В.
- Сучасні технології зберігання плодоовочевої продукції.
Доповідач – студ. 11-кт групи Лісніченко Є.К.
Керівник – викладач Пиркало В.В.